Ναταλία Πετρίτη

Για τη ζωή με  την ασθένεια του Parkinson μίλησε πρόσφατα ο θρυλικός frontman των Black Sabbath, Ozzy Osbourne, ο οποίος και έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό Observer.

Ο Osbourne, ο οποίος και έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια πολλαπλά προβλήματα υγείας, ανέφερε στο περιοδικό: «Νομίζεις ότι σηκώνεις το πόδι σου, όμως αυτό δεν κουνιέται. Νιώθω σαν να περπατώ φορώντας μολυβένιες μπότες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασθένεια από την οποία υποφέρει του έχει προκαλέσει κατάθλιψη, ενώ η φαρμακευτική αγωγή στην οποία υποβάλλεται συνοδεύεται από πληθώρα από παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μνήμης και της δυσκοιλιότητας.

«Βρέθηκα σε ένα σημείο που ήταν πολύ χαμηλότερο από εκεί όπου ήθελα να βρίσκομαι», αποκάλυψε ο Ozzy σχετικά με την ψυχική του κατάσταση. «Τίποτα από αυτά που ένιωθα δεν φάνταζε καλό. Τίποτα. Οπότε ξεκίνησα να λαμβάνω αντικαταθλιπτικά και δουλεύουν μια χαρά».

Ο μουσικός εξήγησε στη συνέχεια της συνέντευξης ότι το χειρότερο σχετικά με την ασθένεια του Parkinson είναι ότι δεν φαίνεται να τελειώνει. «Μαθαίνεις να ζεις τη στιγμή, γιατί δεν γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί. Δεν γνωρίζεις πότε θα ξυπνήσεις και αν θα είσαι σε θέση να σηκωθείς από το κρεβάτι. Απλώς δεν το σκέφτεσαι».

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετώπισε επίσης στο λαιμό του, ο Ozzy ανέφερε: «Έφτασα σε σημείο που σκεφτόμουν: «Θεέ μου, ας μην ξυπνήσω το επόμενο πρωί». Γιατί βίωνα ένα απίστευτο μαρτύριο». Ο ίδιος προχώρησε σε ένα χειρουργείο τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του οποίου αφαιρέθηκαν δύο μεταλλικά εξαρτήματα από προηγούμενη εγχείρηση, τα οποία είχαν χαλαρώσει και πίεζαν τα κόκαλα της σπονδυλικής του στήλης, προκαλώντας ταυτόχρονα νευρικούς πόνους.

Παρά τα πολλαπλά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, ο Ozzy επιθυμεί να ξανακάνει μια περιοδεία: «Σας το λέω, θα προσπαθήσω όσο μπορώ για μια ακόμη περιοδεία. Δεν έχετε δει το τέλος του Ozzy Osbourne, σας το υπόσχομαι. Αν χρειαστεί να ανέβω εκεί και πεθάνω στο πρώτο κομμάτι, θα είμαι και πάλι εκεί την επόμενη μέρα».

Ο Ozzy Osbourne πρόκειται να κυκλοφορήσει τον νέο του σόλο δίσκο, Patient Number 9, στις 9 Σεπτεμβρίου. Στο LP πρόκειται να δούμε συμμετοχές των Tommy Iommi, Eric Clapton, Jeff Beck, Zakk Wylde, Chad Smith, Mike McCready, Robert Trujillo και του εκλιπόντα Taylor Hawkins, μεταξύ άλλων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured