Ναταλία Πετρίτη

 Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής και κιθαρίστας του συγκροτήματος των Goblin, Massimo Morante.

Τον θάνατό του έκαναν γνωστό οι Goblin μέσα από ανάρτησή τους στο Facebook, όπου τον περιέγραψαν ως έναν «master της κιθάρας» και «αναντικατάστατο κιθαρίστα». Δείτε το πλήρες statement του συγκροτήματος εδώ:

https://www.facebook.com/goblinofficialpage/posts/560826262153513

Ο Morante μαζί με τον Claudio Simonetti ίδρυσαν τους Goblin το 1972, ηχογραφώντας demo tapes υπό το όνομα Oliver, προτού υπογράψουν στην Cinevox και αλλάξουν το όνομά τους σε Cherry Five μαζί με τα μέλη του συγκροτήματος Fabio Pignatelli, Tony Tartarini και Carlo Bordini.

Το 1975 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους, το οποίο και θα έπεφτε στα χέρια του εμβληματικού Ιταλού σκηνοθέτη, Dario Argento. Εκείνη την περίοδο, ο Argento δούλευε πάνω στην ταινία Profondo Rosso (Βαθύ Κόκκινο), για την οποία και ζήτησε από το συγκρότημα να δημιουργήσει το soundtrack. Τότε ήταν που άλλαξαν το όνομά τους σε Goblin, ώστε αυτό να ταιριάζει περισσότερο με το ύφος τους και την ενασχόλησή τους με τα horror scores.

Οι Goblin συνεργάστηκαν ξανά με τον Argento το 1977 για τη μουσική του Suspiria, αλλά και με τον George A. Romero στην κλασική ταινία του 1978, Dawn of the Dead. Μετά την τελευταία συνεργασία, ο Morante αποχώρησε από το γκρουπ για να ξεκινήσει solo καριέρα, κυκλοφορώντας τους δίσκους Abbasso και Corpo A Corpo. Το 1982 επέστρεψε στους Goblin για το soundtrack ακόμη μιας ταινίας του Argento, του Tenebre.

Η τελευταίες του συνεργασίες με τους Goblin ήταν το Four Of A Kind του 2015 και το Fearless (37513 Zombie Ave) του 2018.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured