Ναταλία Πετρίτη

Το γεγονός ότι «η αναρχία είναι μια πολύ κακή ιδέα» φαίνεται πως δήλωσε πρόσφατα ο John Lydon, ο οποίος έγινε γνωστός στο παρελθόν ως Johnny Rotten και ως ο frontman των εμβληματικών Sex Pistols.

Ο punk τραγουδοποιός που το 1976 θα τραγουδούσε για πρώτη φορά το “Anarchy In The U.K.” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη των Times ότι ο ίδιος δεν είναι αναρχικός, παρά τις εντυπώσεις που μπορεί να είχαν οι θαυμαστές του. «Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν είμαι αναρχικός. Με εντυπωσιάζει που υπάρχουν ιστοσελίδες εκεί έξω – αναρχικές ιστοσελίδες τύπου .org – τις οποίες χρηματοδοτεί απολύτως το χέρι της αγοράς και ακόμη κι έτσι φωνάζουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο. Είναι εξωφρενικό. Και το κάνουν φορώντας designer Dr Martens, «έξυπνα» σακίδια και καλοφτιαγμένες μπαλακλάβες».

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Lydon αναφέρθηκε στα σχόλια που έκανε πρόσφατα στον Piers Morgan σχετικά με το ότι ο ίδιος είναι «αντιβασιλικός», όχι όμως και «απάνθρωπος». Αυτά ήρθαν όταν εκείνος ερωτήθηκε για την πρόσφατη επανέκδοση του single των Pistols, “God Save The Queen”.

«Ο Θεός να ευλογεί τη Βασίλισσα. Έχει περάσει πολλά. Δεν έχω έχθρα απέναντι σε κάποιον στην βασιλική οικογένεια. Ποτέ δεν είχα». Είναι ο θεσμός αυτής που με ενοχλεί και η υποχρέωσή μου να πληρώνω για αυτόν. Εκεί είναι τα όριά μου. Σαν να λέω, «όχι, δεν θα πας διακοπές για σκι με τους φόρους που πληρώνω»».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured