Ναταλία Πετρίτη

Μια διασκευή του “Imagine” κυκλοφόρησε ο Julian Lennon, με στόχο να ενισχύσει τον ουκρανικό λαό που βάλλεται τους τελευταίους μήνες έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

Ο ίδιος είχε ερμηνεύσει το κομμάτι τον περασμένο Απρίλιο στην καμπάνια Stand Up For Ukraine, ένα παγκόσμιο fund-raising broadcast από τη Βαρσοβία της Πολωνίας. «Σήμερα, για πρωτή φορά στη ζωή μου, ερμήνευσα δημόσια το κομμάτι του πατέρα μου, “Imagine”. Αυτό το κομμάτι αποτελεί το φως στο τέλος του τούνελ για το οποίο ελπίζουμε όλοι» έγραφε τότε ο Lennon.

Ένα μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων του κομματιού πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση Ουκρανών προσφύγων μέσω της ΜΚΟ του Lennon, The White Feather Foundation και του Global Citizen.

Ο Lennon δήλωσε σχετικά με τη διασκευή του κομματιού: «Πάντα έλεγα ότι η μόνη φορά που θα σκεφτόμουν να τραγουδήσω το “Imagine” θα ήταν αν ζούσαμε το «Τέλος του Κόσμου». Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία που δεν φανταζόμουν. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, ένιωσα την ανάγκη να απαντήσω με τον πιο ουσιώδη τρόπο που μπορούσα. Μέσα από αυτό το κομμάτι, μεταφερόμαστε σε έναν μέρος όπου η αγάπη και η σύμπνοια μετατρέπονται στην πραγματικότητά μας, ακόμη και για μια μόνο στιγμή. Αυτό το κομμάτι είναι το φως στο τέλος του τούνελ για το οποίο όλοι ελπίζουμε».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured