Ναταλία Πετρίτη

Ένα rave για την 40η επέτειο από το άνοιγμά του πρόκειται να διοργανώσει το Haçienda club του Manchester μέσα στις επόμενες ημέρες. Το Haçienda, το οποίο και αποτελούσε το club της Factory Records και των New Order, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Μάιο του 1982 σε μια πρώην αποθήκη για yacht στη Whitworth Street West του Manchester. Αυτό έκλεισε για πάντα το 1997, ενώ κατεδαφίστηκε το 2002 ώστε να μετατραπεί στα Haçienda Apartments.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Manchester Evening News, το 40th anniversary rave θα λάβει χώρα στο πάρκινγκ αυτοκινήτων που βρίσκεται στο υπόγειο των Haçienda Apartments, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το dancefloor του club. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι σημερινοί ένοικοι των Haçienda apartments έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στους εορτασμούς της επετείου, που θα κορυφωθούν στις 21 Μαΐου.

Πίσω από τη διοργάνωση των εορτασμών για το Haçienda βρίσκεται το πρώην μέλος των New Order, Peter Hook, όπως και οι organisers Paul Fletcher, James Masters και Aaron Mellor.

Ένα παρόμοιο event είχε διοργανωθεί στο ίδιο σημείο το 2012, για τους εορτασμούς της 30ης επετείου από το άνοιγμα του ιστορικού venue. Σε αυτό είχαν παρευρεθεί περίπου 500 άτομα, ενώ όλα τα έσοδα είχαν διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η ίδια πρόθεση υπάρχει και για τη φετινή διοργάνωση.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured