Ναταλία Πετρίτη

Το σπίτι της παιδικής του ηλικίας άνοιξε ο θρυλικός Paul McCartney σε νέους καλλιτέχνες, ώστε να γράψουν και να παίξουν μουσική εκεί όπου άνθησε και το δικό του ταλέντο περισσότερο από μισό αιώνα πριν.

Έτσι, το σπίτι της Forthlin Road στο Liverpool, όπου ο McCartney και ο Lennon έγραψαν κομμάτια όπως το “When I'm 64” είναι πλέον ανοιχτό σε νέους δημιουργούς ώστε να εμπνευστούν και οι ίδιοι για τη δική τους μουσική.

Το Forthlin Sessions initiative υποστηρίζει και ο αδερφός του πρώην σκαθαριού,  Mike, και ο ίδιος θα βοηθά διαλέγοντας καλλιτέχνες που θα εμφανίζονται και θα γράφουν μουσική στο σπίτι που ανήκει σήμερα στο National Trust.

Ο Mike McCartney ανέφερε στο Sky News: «Αυτό το σπίτι είναι για μένα ένα σπίτι ελπίδας. Και ελπίζω ότι αυτή η ελπίδα θα είναι και για τους νέους ανθρώπους που θα περάσουν το κατώφλι του».

«Εγώ θα είμαι στο δίπλα δωμάτιο μαθαίνοντας φωτογραφία, όμως όσο θα το κάνω αυτό θα ακούω τους ήχους της κιθάρας από εκείνο το δωμάτιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Από εκεί όπου έπαιζαν δύο από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, ο McCartney και ο Lennon. Έκαναν πρόβες μετά το σχολείο στο πάτωμα. Γι’ αυτό αυτό το σπίτι είναι τόσο μοναδικό».

McCartney και Lennon έπαιζαν πιάνο στο σαλόνι ή έκαναν πρόβες στο μπάνιο επειδή είχε καλύτερη ακουστική.

«Νομίζω πως είναι μια φοβερή ιδέα», πρόσθεσε ο Mike McCartney.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured