Ναταλία Πετρίτη

Την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει ακόμη έναν δίσκο εξέφρασε η Patti Smith σε πρόσφατη συνέντευξή της, την οποία και έδωσε στον Guardian την 1η Απριλίου.

Η 75χρονη σήμερα ποιήτρια του punk μοιράστηκε με τους θαυμαστές της την πληροφορία ότι η ίδια δουλεύει αυτήν την περίοδο στον 12ο δίσκο της. Η τελευταία κυκλοφορία της ήταν το Banga από το 2012.

«Έχω γράψει πολλά κομμάτια. Θα ήθελα να κάνω ακόμη έναν δίσκο και η εταιρία μου, η Columbia, έχει αφήσει με γενναιοδωρία ανοιχτά τα ενδεχόμενα» ανέφερε η Smith.

Στην ίδια συνέντευξη, η Smith συζήτησε για το ιστορικό Horses του 1975 και τη δουλειά που είχε γίνει για το iconic εξώφυλλο του δίσκου.

«Ήθελα να κάνει ο Robert [Mapplethorpe] το εξώφυλλο γιατί δεν ήταν γνωστός και ήθελα ο κόσμος να δει τη δουλειά του. Δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν τόσο επιδραστικό. Ο Robert τράβηξε 12 φωτογραφίες και νομίζω πως ήταν η 8η και εκείνος είπε: «Αυτή είναι που έχει όλη τη μαγεία»».

Όταν η Patti Smith ερωτήθηκε στη συνέντευξη ποιος είναι ο δικός της ορισμός για το punk rock, η ίδια απάντησε: «Η ελευθερία».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured