Ναταλία Πετρίτη

Να σταματήσουν να σκοτώνουν τους αδερφούς τους προτρέπει ο πάλαι ποτέ κιθαρίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, David Gilmour, τους Ρώσους στρατιώτες, όσο ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εντείνεται.

«Ρώσοι στρατιώτες, σταματήστε να σκοτώνετε τους αδερφούς σας. Δεν θα υπάρχουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Gilmour σε ανάρτησή του στα social media την 1η Μαρτίου.

«Η νύφη μου είναι Ουκρανή και οι εγγονές μου θέλουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την όμορφη χώρα τους. Σταματήστε το προτού καταστραφούν όλα. Ο Putin πρέπει να φύγει», σημείωσε επίσης ο Gilmour.

https://twitter.com/davidgilmour/status/1498612464304459780?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498612464304459780%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fnews%2Fmusic%2Fpink-floyds-david-gilmour-tells-russian-soldiers-stop-killing-your-brothers-3172877

Στο post του, ο Gilmour περιλάμβανε το “In Any Tongue”, ένα κομμάτι από τον δίσκο του από το 2015, Rattle That Lock. Το κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει στίχους γραμμένους από τη σύζυγο του Gilmour και συγγραφέα, Polly Sampson, μεταφέρει ένα δυνατό αντιπολεμικό μήνυμα, περιγράφοντας τον θάνατο νεαρών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ο Gilmour είναι μόλις ένας ανάμεσα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες που έχουν πάρει θέση για τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Τις προηγούμενες ημέρες, οι Stevie Nicks, Madonna, Miley Cyrus, Elton John, Dee Snider, Yungblud, Foals και Franz Ferdinand εξέφρασαν τη στήριξή τους στον ουκρανικό λαό που βάλλεται, ενώ οι Green Day, Yungblud, Louis Tomlinson, Franz Ferdinand, Iggy Pop και Nick Cave ακύρωσαν ήδη τις επικείμενες συναυλίες τους στη Ρωσία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured