Ναταλία Πετρίτη

Συγκίνησε το βράδυ της Τρίτης ο Eddie Vedder, μέσα από ένα τρυφερό tribute του στον εκλιπόντα Mark Lanegan, σε συναυλία του που έλαβε χώρα στο Seattle.

Ο Lanegan έφυγε από τη ζωή στα 57 του χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Killarney της Ιρλανδίας.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος τον αποχαιρέτησε μέσα από συγκινητικές αναρτήσεις και αφιερώσεις στα κοινωνικά μέσα, με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Manic Street Preachers, ο Tim Burgess, ο Anton Newcombe και εκατοντάδες ακόμη, να τοποθετούνται με αγάπη για τον καλλιτέχνη.

Ο Vedder, ο οποίος και εμφανιζόταν στο Benaroya Hall λίγο μετά από την γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του, σταμάτησε τη συναυλία του και τίμησε τον συνοδοιπόρο του στα μονοπάτια της grunge.

«Έφτασα εδώ γύρω στις τέσσερις το απόγευμα και ξαφνικά το σώμα μου άρχισε να τρέμει. Άρχισα να νιώθω πραγματικά χάλια και νομίζω πως έπαθα κάποια αλλεργική αντίδραση από τη στενοχώρια μου. Γιατί χάσαμε… υπάρχει ένας τύπος με το όνομα Mark Lanegan. Ξέρετε, υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι μουσικοί, πολύς κόσμος ξέρει το Seattle εξαιτίας των μουσικών που μεγάλωσαν στα Βορειοδυτικά. Μερικοί από αυτούς τους τύπους ήταν μοναδικοί τραγουδιστές. Ο Mark ήταν σίγουρα αυτό και με μια τόσο στιβαρή φωνή. Είναι δύσκολο να το χωνέψω, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Θα μας λείψει βαθύτατα και τουλάχιστον θα έχουμε για πάντα να ακούμε τη φωνή και τους στίχους του και να διαβάζουμε τα βιβλία του, έγραψε δύο φοβερά βιβλία τα τελευταία χρόνια. Ήθελα απλά να το επεξεργαστώ και να το δηλώσω, να μάθει η σύζυγός του και όσοι τον αγαπούσαν ότι ο κόσμος σε αυτά τα παλιά γνώριμα μέρη τον σκέφτεται και τον αγαπά πολύ», δήλωσε ο Vedder.

Δείτε εδώ το συγκινητικό tribute στον εκλιπόντα Mark Lanegan:

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured