Ναταλία Πετρίτη

Τα πλάνα του να προσφέρει ένα μουσικό συμβόλαιο σε έναν φυλακισμένο της Γλασκόβης έκανε γνωστά ο Pete Doherty, ο οποίος και διατηρεί δικό του δισκογραφικό label

Ο frontman των Libertines, και παλαιότερα των Babyshambles, συναντήθηκε με τον μουσικό όταν ο ίδιος συμμετείχε σε ένα project όπου έπαιζε μουσική σε κατάδικους, όσο εκείνοι τον ζωγράφιζαν. Η συνάντησή τους έλαβε πιο συγκεκριμένα χώρα στη φυλακή Barlinnie.

Μιλώντας στον Craig Charles του BBC 6 Music, ο Doherty μίλησε για αυτήν του την εμπειρία αναφέροντας: «Ήταν πολύ όμορφα που φορούσα τα ρούχα μου, γιατί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται όταν σου λένε ότι θα κάνεις ένα still life στο Barlinnie για τα μαθήματα ζωγραφικής, είναι ότι θα είσαι ένα γυμνό μοντέλο».

Ο ίδιος μίλησε στον Charles για τη συνάντησή του με έναν φυλακισμένο, ο οποίος του παρουσίασε μερικά του κομμάτια. Ο Doherty ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που του υποσχέθηκε ότι θα του προσφέρει συμβόλαιο στην εταιρία του.

«Είναι μια φανταστική ομάδα νέων ανθρώπων από την αντίπερα όχθη. Προφανώς κολλημένοι στο Barlinnie για διάφορους λόγους. Σε κάποια φάση, ένας από αυτούς μου είπε: «Pete, παίζω κιθάρα από τότε που μπήκα μέσα, έμαθα μόνος μου πώς να παίζω και έχω γράψει μερικά κομμάτια»».

«Κι εγώ του είπα, «Οου, δείξε μας τι έχεις». Κι εκείνος είπε «Όχι, δεν το κάνω μπροστά σε αυτούς τους μαλάκες». Κι εγώ είπα «Έλα τώρα»».

«Οπότε πήρε την κιθάρα και εγώ χαρτί και μολύβι. Αλλάξαμε θέσεις και εκείνος άρχισε να παίζει όλες αυτές τις μοναδικές ερωτικές μπαλάντες. Πραγματικά πολύ όμορφα, μελωδικά κομμάτια. Έπρεπε να δείτε τα σαγόνια του κόσμου να πέφτουν».

Ο ίδιος συνέχισε: «Όχι μόνο από τους άλλους φυλακισμένους, αλλά και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Δεν ήξεραν καν ότι τραγουδούσε ή έπαιζε. Μάθαινε μόνος του σε ένα πίσω δωμάτιο του γυμναστηρίου με μια παλιά κιθάρα».

Όταν ο Charles ρώτησε τον Doherty αν επρόκειτο να υπογράψει μαζί του συμβόλαιο, ο ίδιος απάντησε εύθυμα: «Πρέπει να το κάνω γιατί το υποσχέθηκα και τώρα δεν θέλω να τα πάρει στο κρανίο μαζί μου. Ξέρετε τι εννοώ…».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured