Ναταλία Πετρίτη

Οι Crosby, Stills & Nash είναι οι επόμενοι καλλιτέχνες που αποφάσισαν να αφαιρέσουν τον μουσικό τους κατάλογο από την πλατφόρμα του Spotify, ακολουθώντας το παράδειγμα του Neil Young που πρώτος ξεκίνησε καμπάνια διαμαρτυρίας απέναντι στον μουσικό Κολοσσό.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η πλατφόρμα έχει επιλέξει να μεταδίδει αμφιλεγόμενα podcasts του Joe Rogan σχετικά με τον κορονοϊό και τη μετάδοσή του, όπως και για τα εμβόλια προστασίας απέναντι σε αυτόν. Ο Joe Rogan έχει μάλιστα συνάψει ένα συμβόλαιο αποκλειστικότητας με το Spotify για τη μετάδοση της εκπομπής του, The Joe Rogan Experience, το οποίο και ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Υποστηρίζουμε τον Neil και συμφωνούμε μαζί του ότι υπάρχει επικίνδυνη παραπληροφόρηση στο podcast του Joe Rogan» έγραψε το γκρουπ σε κοινή του ανακοίνωση στα social media.

«Παρά το γεγονός ότι για εμάς οι διαφορετικές απόψεις έχουν αξία, το να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει θανατηφόρες συνέπειες. Μέχρι να παρθούν μέτρα ώστε να εξισορροπείται το νοιάξιμο για την ανθρωπότητα με τις εμπορικές συναλλαγές, δεν θέλουμε η μουσική μας – η μουσική που γράψαμε μαζί – να βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα», συνέχιζε η ανακοίνωση του γκρουπ.

Από τότε που ο Young έκανε γνωστό το αίτημά του στην πλατφόρμα, καλλιτέχνες όπως η Joni Mitchell, αλλά και οι κληρονόμοι της Janis Joplin, έχουν ζητήσει και αυτοί την αφαίρεση της μουσικής τους από το Spotify.

Το αίτημα έχει γίνει φυσικά σεβαστό, ενώ το Spotify ανακοίνωσε ότι πριν από τα podcasts του Rogan θα ακούγεται ένα ηχογραφημένο ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τον κορονοϊό, για να εμποδιστεί η παραπληροφόρηση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured