Ναταλία Πετρίτη

Για τη δημιουργία του μουσικού theme της τελευταίας ταινίας James Bond μίλησε ο Johnny Marr, ο οποίος και αποκάλυψε πως ήταν τόσο ενθουσιασμένος για το theme που έγραψε, που πήρε τη μαμά του τηλέφωνο!

Ο Marr εργάστηκε στην τελευταία ταινία του ιστορικού franchise, όπου έγραψε με την Billie Eilish και τον αδερφό της και παραγωγό, Finneas, το theme song της. Ο ίδιος έγραψε και το soundtrack της 25ης ταινίας του πράκτορα 007 με τον επί χρόνια συνεργάτη του και θρύλο της παραγωγής κινηματογραφικών soundtrack, Hans Zimmer.

Μιλώντας στον φίλο του, δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό, Jon Savage, στο τελευταίο τεύχος του βρετανικού Rolling Stone, ο Marr συζήτησε για το ότι ο ίδιος έπαιξε το δημοφιλές Bond riff στην κιθάρα για το No Time To Die theme.

«Αυτό ήταν πραγματικά το highlight» είπε ο ίδιος, για να προσθέσει: «Όταν το κάναμε, πήγα και πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου: Μαμά, μάντεψε τι έκανα μόλις!».

Ο Marr μίλησε για τη συνεργασία του με τον Zimmer για τα scores του No Time To Die, αλλά και του Inception του Christopher Nolan. Ο ίδιος ανέφερε ότι η εμπειρία αυτή τον έκανε να αλλάξει τον τρόπο που έγραφε μουσική, υιοθετώντας έναν πιο κινηματογραφικό τύπο παραγωγής.

«Θα έλεγα ότι το να δουλεύω με τον Hans το προκάλεσε αυτό» είπε στον Savage. «Με έχει κάνει να διπλοσκέφτομαι μερικά πράγματα, γιατί δεν είχα καταλάβει, μέχρι να μου το πουν, ότι οι κιθάρες στις ταινίες ήταν ένα μεγάλο no-no για δεκαετίες, εξαιτίας μερικών εγκλημάτων που είχαν γίνει στα ‘80s».

Ο ίδιος συνέχισε: «Το Inception το άλλαξε αυτό. Ήταν τόσο μεγάλη ταινία – μετά από αυτήν, σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις άκουγες το riff μου και τα χάλκινα του Hans. Επίσης, επειδή χρησιμοποίησα 12χορδη κιθάρα σε όλα τα scores, τώρα παίζω και πάλι με τέτοιου είδους κιθάρα».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured