Ναταλία Πετρίτη

Μια σειρά από NFTs των Nirvana πρόκειται να κυκλοφορήσουν για τον εορτασμό των γενεθλίων του Kurt Cobain, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα έκλεινε τα 55 του χρόνια.

Τα NFTs, που θα κυκλοφορήσουν στις 20 Φεβρουαρίου, πρόκειται να δημιουργηθούν από ακυκλοφόρητες μέχρι σήμερα φωτογραφίες μιας συναυλίας των Nirvana από το 1991.

Το NFT set θα αποτελείται από 28 φωτογραφίες του Faith West, ενώ αναμένεται να πωληθούν μέσα από το Pop Legendz. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 6 Οκτωβρίου του 1991, έξι μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του ιστορικού Nevermind. Οι Nirvana τότε έπαιζαν ζωντανά στο J.C. Dobbs της Φιλαδέλφειας.

Η τιμή εκκίνησης των NFTs θα είναι στα $99, ενώ θα ανέρχεται μέχρι και τα $250,000. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος θα μπορούν να αγοράσουν αντίγραφα των φωτογραφιών σε ασπρόμαυρο ή σε acid-washed χρώμα για $99, ή να διαλέξουν ένα artwork δημιουργημένο από τρεις από αυτές τις φωτογραφίες για  $499. Σε αυτές τις τιμές θα είναι διαθέσιμα 100 αντίγραφα των φωτογραφιών.

Τα τέσσερα, πιο ακριβά, NFTs θα έχουν τη μορφή GIF, ενώ θα συνοδεύονται και από μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με την υπογραφή του West. Η δημοπρασία τους θα γίνει με Ethereum, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα ενισχύσουν τη ΜΚΟ υποστήριξης της LGBTQ+ κοινότητας, The Trevor Project, όπως και την Grid Alternatives, που στοχεύει στον τερματισμό της κλιματικής αλλαγής και στη μείωση των ταξικών ανισοτήτων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured