Ναταλία Πετρίτη

Την ανακοίνωση ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει περισσότερη ακυκλοφόρητη ως σήμερα μουσική του Alan Vega έκανε η Sacred Bones Records.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου Mutator του θρυλικού μουσικού των Suicide το 2021, το αρχείο του Vega πρόκειται να ανοίξει για ακόμη μια φορά, με τα κομμάτια “Invasion” και “Murder One” να αναμένεται να κυκλοφορήσουν επίσημα στις 25 Φεβρουαρίου.

Τα δύο κομμάτια, που ηχογραφήθηκαν με απόσταση δύο δεκαετιών μεταξύ τους στη Νέα Υόρκη, «εξερευνούν τη δυαδική σχέση του τρόμου και της απόγνωσης με την ελπίδα και τη επιβίωση».

Το “Invasion” ηχογραφήθηκε τις χρονιές 2012-2015 στα studio sessions του δίσκου του Vega με τίτλο ΙΤ, που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, ενώ το “Murder One” ηχογραφήθηκε το 1997-1998 μετά τα Mutator sessions.

Όπως και το Mutator, τα δύο κομμάτια θα κυκλοφορήσουν σε μίξη και παραγωγή του Jared Artaud και της συζύγου του Vega, Liz Lamere.

Ακούστε εδώ ένα teaser τους:

Τα Invasion b/w Murder One θα κυκλοφορήσουν σε 12″ βινύλιο σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία ρούχων Agnes B, ενώ θα είναι διαθέσιμα και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Alan Vega πέθανε σε ηλικία 78 ετών το 2016, αφήνοντας πίσω μια πολύτιμη καλλιτεχνική κληρονομιά. Συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Jesus And Mary Chain, Bruce Springsteen, Thurston Moore, Nick Cave, New Order, Steve Albini, Savages, Klaxons, LCD Soundsystem, MIA και πολλοί ακόμα, συγκαταλέγουν τους Suicide και τον Vega ως βασικές επιρροές της μουσικής τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured