Ναταλία Πετρίτη

Στα 73 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Thierry Mugler. Ο Mugler, με το ομώνυμο brand του, άφησε το αποτύπωμά του τόσο στον χώρο της μόδας παγκοσμίως, όπως και σε αυτόν της μουσικής, έχοντας δημιουργήσει ιστορικά looks για τους David Bowie, Beyoncé, Lady Gaga, George Michael, Diana Ross, Cardi B και πολλούς ακόμη αστέρες.

Ο θάνατος του Mugler επιβεβαιώθηκε από τη δική του σελίδα στο Instagram, όπως και από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας του. Τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

https://www.instagram.com/p/CZF50kKNsQk/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CZFwYc7II1C/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Beyoncé μετά την κυκλοφορία της είδησης του θανάτου του σχεδιαστή, «έντυσε» το front page του website της με μια φωτογραφία του Mugler, συνοδευόμενη από το κείμενο «Αναπαύσου εν ειρήνη Thierry Mugler».

Ο Mugler αποσύρθηκε από το brand του το 2002, συνέχισε όμως να δημιουργεί ρούχα τις επόμενες δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των κουστουμιών για την “I Am…” world tour της Beyoncé, στην οποία και ανέλαβε τον ρόλο του Artistic Director.

Άλλα παραδείγματα της δουλειάς του που συνδέθηκαν με τη μουσική βιομηχανία ήταν το φόρεμα που ο David Bowie φόρεσε στο Saturday Night Live του 1979, το φόρεμα της Lady Gaga για τα Grammys του 2011, στα οποία εμφανίστηκε μέσα από ένα αβγό, και πολλά ακόμη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured