Ναταλία Πετρίτη

Αμηχανία προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Bono, με τον lead singer των άκρως επιτυχημένων U2 να προχωρά σε μερικές παραδοχές που αναμένεται να συζητηθούν. Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Awards Chatter podcast, ο Bono ανέφερε ότι σιχαίνεται το όνομα του συγκροτήματός του, ενώ παραδέχτηκε ότι ντρέπεται για τα περισσότερα από τα κομμάτια τους. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε πώς να τραγουδά!

Ο 61χρονος τραγουδιστής ανέφερε: «Στο μυαλό μας το U2 ακουγόταν σαν όνομα ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους, ενός U-boat, ήταν φουτουριστικό – όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όχι, δεν μου αρέσει αυτό το όνομα. Ωστόσο ο πρώτος μας manager,ο Paul McGuinness, είχε πει τότε: «Κοίτα, είναι ένα σπουδαίο όνομα, θα φαίνεται τέλειο πάνω σε ένα T-shirt, ένα γράμμα και ένας αριθμός!».»

Μιλώντας στη συνέχεια για τη δισκογραφία των U2, ο Bono ανέφερε ότι δεν περνά χρόνο στο να την ξανακούσει: «Έχω υπάρξει στο αυτοκίνητο όταν ένα από τα κομμάτια μας παίζει στο ραδιόφωνο και έχω γίνει, όπως λέμε στο Δουβλίνο, πορφυρός στην όψη! Απλά ντρέπομαι τόσο πολύ!». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μπάντα του ακούγεται μια χαρά και ότι το πρόβλημά του έγκειται στην «Ιρλανδική macho» φωνή του, που ακούγεται κάπως τεταμένη.

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να ακούσω είναι το Miss Sarajevo με τον Luciano Pavarotti. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε άλλο με κάνει να νιώθω το αίσθημα του cringe κάπως. Αν και το Vertigo είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος για τον οποίο είμαι πιο περήφανος από όλους. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αυτός δένεται με το κοινό».

Ο Bono συνέχισε αναφέροντας ότι μίσησε τη φωνή του όταν άκουσε περισσότερο αυτή του Joey Ramone. «Η μεγάλη ανακάλυψη για μένα ήρθε όταν άκουσα τους Ramones και άκουσα τον όμορφο ήχο της φωνής του Joey Ramone. Τότε κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν να είμαι αυτός ο rock and roll τραγουδιστής».

Ο Bono, τέλος, πρόσθεσε: «Έγινα τραγουδιστής μόλις πρόσφατα, ίσως δεν είναι αντιληπτό στα αυτιά πολλών ανθρώπων ακόμη και το καταλαβαίνω».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured