Ναταλία Πετρίτη

Κυκλοφόρησε και επίσημα ο «χαμένος» δίσκος του David Bowie με τίτλο Toy, ο οποίος είχε ηχογραφηθεί το 2001 και παρέμενε μέχρι και σήμερα στα συρτάρια, εξαιτίας μιας διένεξης με την τότε δισκογραφική εταιρία του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Το Toy κυκλοφόρησε ως μέρος ενός συλλογικού box set με τίτλο Brilliant Adventure (1992 – 2001). Ο Bowie ηχογράφησε τον εν λόγω δίσκο μετά το Glastonbury του 2000 στο οποίο και είχε εμφανιστεί. Η πρόθεσή του ήταν να ξαναφανταστεί μερικές από τις πρώιμες ηχογραφήσεις του με full band και μετά να κάνει έκπληξη στο κοινό του κυκλοφορώντας τον δίσκο. Η EMI/Virgin είχε διαφορετικά σχέδια, γι’ αυτό και ο  Bowie υπέγραψε στη συνέχεια στην Columbia, απορρίπτοντας εντελώς το project του Toy και προχωρώντας στο άλμπουμ του 2002 με τίτλο Heathen. Μερικά από τα κομμάτια του Heathen ήταν στην πραγματικότητα μουσική που θα κυκλοφορούσε με το Toy, το οποίο leak-αρε μάλιστα το 2011. Σήμερα όμως είναι η επίσημη πρώτη του κυκλοφορία.

Μετά τη συμπερίληψή του στο box set, Brilliant Adventure (1992 – 2001), το Toy θα κυκλοφορήσει και σαν μεμονωμένος δίσκος στο multi-disc set με τίτλο TOY:BOX στις 7 Ιανουαρίου.

Ακούστε εδώ τον δίσκο:

David Bowie Toy artwork

Toy Tracklist:

  1. I Dig Everything
  2. You’ve Got a Habit Of Leaving
  3. The London Boys
  4. Karma Man
  5. Conversation Piece
  6. Shadow Man
  7. Let Me Sleep Beside You
  8. Hole In the Ground
  9. Baby Loves That Way
  10. Can’t Help Thinking About Me
  11. Silly Boy Blue

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured