Ναταλία Πετρίτη

Τη διοργάνωση των BRIT Awards σχολίασε αρνητικά ο Brian May των Queen, για την «τρομακτική» για τον ίδιο απόφασή τους να καταργήσουν το παραδοσιακό σύστημα βραβεύσεων με βάση το φύλο.

Τα βραβεία ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ότι στην τελετή τους για το 2022 θα υπάρχουν οι κατηγορίες «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» και «Διεθνής Καλλιτέχνης της Χρονιάς», οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις κατηγορίες «Άνδρας Καλλιτέχνης της Χρονιάς» και «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς».

Η σκέψη της κατάργησης των έμφυλων κατηγοριών βραβείων ξεκίνησε για τα BRIT Awards το 2019, σε μια προσπάθεια να μπορούν να συμπεριλάβουν και non-binary καλλιτέχνες. Η φετινή τους τελετή, που θα διεξαχθεί όπως πάντα τον Φεβρουάριο, αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις σε ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία έπειτα από την απόφασή τους αυτή.

Ο Brian May, μιλώντας στην εκπομπή The Mirror του ITV από ένα event στο Λονδίνο στο οποίο συμμετείχε, σχολίασε την εξέλιξη αυτή: «Πρόκειται για μια απόφαση που με έχει κάνει να σκεφτώ πολύ. Πολλά πράγματα λειτουργούν μια χαρά όπως είναι και μπορούμε να τα αφήσουμε ήσυχα. Μου προκαλεί δυσφορία το γεγονός ότι ο κόσμος προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα χωρίς να σκέφτεται τις μακροχρόνιες συνέπειές τους. Κάποια από αυτά αποτελούν βελτίωση της κατάστασης, άλλα όμως όχι».

Ο κιθαρίστας των Queen συνέχισε, αναφέροντας: «Υπάρχει μια ατμόσφαιρα φόβου παντού, διότι ο κόσμος φοβάται να πει τι πραγματικά σκέφτεται. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι λένε μέσα τους «για περίμενε, αυτό δεν μου φαίνεται και τόσο σωστό». Όμως δεν τολμούν να το πουν ευθέως. Σε κάποια φάση εκτιμώ ότι θα υπάρξει μια έκρηξη».

Συνεχίζοντας στη συνέντευξη, ο May αναφέρθηκε στον Freddie Mercury, λέγοντας ότι και ο ίδιος θα έβρισκε την κουλτούρα αυτή «δύσκολη».

«Για παράδειγμα, ο Freddie ήταν από τη Ζανζιβάρη, δεν ήταν Βρετανός, δεν ήταν και τόσο λευκός – κανέναν δεν τον ένοιαζε, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς για να το συζητήσει», σχολίασε ο ίδιος.

«Ήταν ένας μουσικός, ήταν ο φίλος, ο αδερφός μας. Δεν χρειάστηκε να σκεφτούμε: «Ωχ, πως θα δουλέψουμε μαζί του; Έχει το κατάλληλο χρώμα δέρματος; Είναι σωστή η σεξουαλική του ταυτότητα;» Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και τώρα το βρίσκω τρομακτικό το ότι πρέπει να τα υπολογίζεις όλα».

Ο May πρόσθεσε ότι οι Queen δεν θα θεωρούνταν επαρκώς diverse για να κερδίσουν σήμερα ένα από τα τέσσερα BRIT Awards της καριέρας τους, λέγοντας: «Θα είμασταν αναγκασμένοι να έχουμε μέλη άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος, όλων των φύλων και σίγουρα ένα trans άτομο. Ξέρετε, η ζωή δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μπορούμε να είμαστε ξέχωροι και διαφορετικοί».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured