Ναταλία Πετρίτη

Το νέο τους single με τίτλο “Shoshana Sleeping” μοιράστηκαν οι Jethro Tull, οι οποίοι φαίνεται πως επιστρέφουν στη δισκογραφία 18 ολόκληρα χρόνια μετά τον τελευταίο τους δίσκο. Η νέα δουλειά του ιστορικού συγκροτήματος θα τιτλοφορείται The Zealot Gene, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου.

Την περασμένη χρονιά, ο Ian Anderson είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια στους πνεύμονες, ενώ είχε δηλώσει επίσης ότι «οι μέρες του είναι μετρημένες». Αργότερα είχε δηλώσει ότι πάσχει από ΧΑΠ, αναφέροντας πως για την ώρα η κατάστασή του είναι διαχειρίσιμη, εξηγώντας ωστόσο ότι σύντομα δεν θα μπορεί να τραγουδήσει.

Αυτό κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την κυκλοφορία του νέου δίσκου του συγκροτήματος, στον οποίο ο Anderson όπως πάντα τραγουδά και παίζει με μαεστρία φλάουτο.

Οι Jethro Tull επρόκειτο να κυκλοφορήσουν τον δίσκο το 2020, συνοδεύοντας την κυκλοφορία από μια περιοδεία, γεγονός που φυσικά δεν έγινε εφικτό εξαιτίας της πανδημίας.

Το lineup του συγκροτήματος αποτελείται αυτή τη στιγμή από τους Ian Anderson, τον κιθαρίστα, Joe Parrish-James, τον drummer, Scott Hammond, τον πιανίστα, John O’Hara και τον μπασίστα, David Goodier. Ο κιθαρίστας Florian Opahle συμμετείχε επίσης στις ηχογραφήσεις του δίσκου, δεν συγκαταλέγεται όμως στο επίσημο lineup.

Δείτε εδώ το βίντεο δια χειρός Thomas Hicks για το κομμάτι “Shoshana Sleeping”, το artwork του δίσκου, αλλά και το tracklist του:

unnamed 63 Jethro Tull Unveil Shoshana Sleeping, Lead Single from Band’s First Album in 18 Years: Stream

01. Mrs. Tibbets
02. Jacob’s Tales
03. Mine Is the Mountain
04. The Zealot Gene
05. Shoshana Sleeping
06. Sad City Sisters
07. Barren Beth, Wild Desert John
08. The Betrayal of Joshua Kynde
09. Where Did Saturday Go?
10. Three Loves, Three
11. In Brief Visitation
12. The Fisherman of Ephesus

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured