Ναταλία Πετρίτη

Ένα νέο βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει ο Mark Lanegan, στο οποίο μοιράζεται μεταξύ άλλων την τρομακτική του εμπειρία με τον COVID-19. Ο βετεράνος rocker νόσησε τον περασμένο Μάρτιο με κορονοϊό, και σύμφωνα με τον ίδιο πέρασε μια φάση στην οποία ήταν εντελώς κωφός και έπεφτε ξανά και ξανά σε κώμα.

Ο Lanegan, πρώην frontman των Screaming Trees και μέλος για σύντομη χρονική περίοδο στους Queens of the Stone Age, βρισκόταν στην Ιρλανδία όταν νόσησε, έχοντας μόλις μετακομίσει εκεί. Τη μάχη του με τη νόσο την περιγράφει σε ένα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του νέου του βιβλίου:

«Ένα εκτυφλωτικά φωτεινό πρωινό στην Ιρλανδία, τον Μάρτιο του 2021, ο Mark Lanegan ξύπνησε και πήγε στην κουζίνα του για να βάλει ένα ποτήρι καφέ. Έχοντας μείνει εντελώς κωφός κατά τη διάρκεια της νόσησής του που αργά καταβρόχθιζε το σώμα του, βρέθηκε λιπόθυμος με σπασμένα πλευρά, χωρίς να είναι σε θέση να αναπνεύσει. Σύντομα μεταφέρθηκε στο Kerry Hospital με υψηλό φορτίο COVID-19 και μικρές ελπίδες επιβίωσης.

Πέφτοντας ξανά και ξανά σε κώμα, το πνεύμα και το σώμα του Lanegan ακροβατούσαν μεταξύ ζωής και θανάτου, ενώ ο ίδιος αδυνατούσε για μήνες να περπατήσει ή να λειτουργήσει όπως πριν. Όσο η κατάστασή του γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη κατά τη διάρκεια της χειρότερης άνοιξης της ζωής του, ο ίδιος ταλαιπωρείται από εφιάλτες, οράματα αλλά και τύψεις σχετικά με μια ζωή που έχει βιωθεί στο χείλος του χάους και της αταξίας. Ο ίδιος αναγκάζεται να σκεφτεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται στην έκτη δεκαετία της ζωής του και το πως η μακροχρόνια μάχη του με τη θνητότητα τον έχει οδηγήσει σε αυτήν την συνάντηση με μια ασθένεια που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, όσο ο ίδιος ξεγελούσε τον θάνατο για όλη του τη ζωή».

Ο Lanegan αυτή τη στιγμή έχει επανακτήσει πλήρως την ακοή του, με την υγεία του ωστόσο να κρίνεται ακόμη ασταθής.

Το Devil in a Coma θα κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο White Rabbit, ενώ αυτό αποτελεί το follow-up του βιβλίου του ίδιου, Sing Backwards and Weep, το οποίο συγκαταλέγεται στα best-sellers των Sunday Times.

Mark Lanegan Devil in a Coma

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured