Ναταλία Πετρίτη

Την αφαίρεση της φωτογραφίας του από την επανέκδοση για τα 30 χρόνια του δίσκου ζητά το “Nevermind Baby”, κατά κόσμον Spencer Elden. Η φωτογραφία του Elden, που τον απεικονίζει να κολυμπά γυμνός σε βρεφική ηλικία, χρησιμοποιήθηκε σαν εξώφυλλο για τον ιστορικό δίσκο της grunge μουσικής σκηνής, ο οποίος στις 24 Σεπτεμβρίου έκλεισε τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του και επανεκδίδεται.

Πριν από έναν μήνα, ο Elden μήνυσε τους κληρονόμους του Kurt Cobain, τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana και άλλους υπεύθυνους της τότε κυκλοφορίας του δίσκου για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι κηδεμόνες του δεν ενέκριναν επίσημα τη χρήση της φωτογραφίας του στο εξώφυλλο του δίσκου. Μέχρι στιγμής, νομικοί έχουν αποκαλέσει τη μήνυση του Elden «προσβλητική» απέναντι σε θύματα παιδικής πορνογραφίας.

Στη μήνυσή του ο Elden απαίτησε η εικόνα να αφαιρεθεί από οποιαδήποτε μελλοντική έκδοση του δίσκου. Το deluxe 30th anniversary reissue αυτού, ωστόσο, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου.

Η γνώμη του Elden σχετικά με τη χρήση της φωτογραφίας του στο δίσκο των Nirvana φαίνεται πως άλλαξε αρκετά πρόσφατα, αν σκεφτεί κανείς πως το 2016, στην 25η επέτειο από την κυκλοφορία του, ο ίδιος είχε ποζάρει με χαρά στο φακό για μια επαναδημιουργία της φωτογραφίας.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Avopolis στο Nevermind, δια χειρός Παναγιώτη Μένεγου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured