news.team

Αγωγή εναντίον των επιζώντων μελών των Nirvana, Dave Grohl και Krist Novoselic, αλλά και του οργανισμού που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain κατέθεσε ο Spencer Elden. Ο Elden ήταν το γνωστό μωρό που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ των Nirvana, Nevermind (1991).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, ο Elden κινήθηκε χθες νομικά εναντίον των ανωτέρων μερών, καθώς και εναντίον του φωτογράφου του εξωφύλλου, Kirk Weddle, του designer Robert Fisher και των label που ήταν υπεύθυνα για την κυκλοφορία του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music και Geffen Records. Ακόμα και ο ντράμερ των Nirvana από το 1988 έως το 1990, Chad Channing, δεν έμεινε απέξω.

Η αγωγή κατατέθηκε χθες, 24 Αυγούστου. Ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν «παραβιάσει» την ομοσπονδιακή νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας, καθώς και ότι ο Elden υπέστη «τραύματα» και «ισόβια ζημιά» ως αποτέλεσμα της «εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού από ενήλικους μέχρι σήμερα».

Συγκεκριμένα, αναφέρει για τον ίδιο: «Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί κατά προσέγγιση περιλαμβάνει -αλλά δεν περιορίζεται- σε ακραίες και μόνιμες συναισθηματικές βλάβες με σωματικές εκδηλώσεις, παρέμβαση στην κανονική του ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, προηγούμενα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλες απώλειες που πρέπει να περιγραφούν και να αποδειχθούν κατά τη δίκη αυτής της υπόθεσης».

nirvananevermind

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το συγκρότημα «απέτυχε να λάβει τα δέοντα και λογικά μέτρα για να προστατεύσει τον Spencer και να αποτρέψει την εκτεταμένη σεξουαλική εκμετάλλευση, αλλά και το (λεγόμενο) image trafficking».

Ισχυρίζεται επίσης ότι η Elden δεν έλαβε ποτέ καμία αποζημίωση μετά την εμπορική επιτυχία του Nevermind.

Ο Elden ζητά πραγματική αποζημίωση ή ρευστοποιημένη αποζημίωση ύψους 150.000 δολαρίων ανά κατηγορούμενο, αμοιβές δικηγόρου και δίκη από ενόρκους.

Ούτε ο Grohl, ο Novoselic ούτε ο οργανισμός διαχείρισης της περιουσίας του Cobain έχουν απαντήσει δημόσια στη μήνυση.

Ο  Spencer Elden σήμερα

Ο Elden, που είναι τώρα 30 ετών, ήταν μόλις λίγων μηνών όταν φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του Nevermind. Σε μια συνέντευξή του στο TIME το 2016 (για την 25η επέτειο του άλμπουμ) ο Elden είχε πει ότι δεν έχει συμβιβαστεί πλήρως με την ιδέα της εμφάνισης σε αυτό το εξώφυλλο  και ότι είχε προηγουμένως εξετάσει νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας Geffen Records.

https://www.instagram.com/p/BKyn1UhA9br/

«Είναι δύσκολο να μην αναστατώνεσαι όταν ακούς πόσα χρήματα εμπλέκονταν», είπε. «Πηγαίνω σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ και το σκέφτομαι: "Φίλε, όλοι σε αυτόν τον αγώνα μπέιζμπολ πιθανότατα είδαν το μικρό μωρουδίστικο πέος μου". Και νιώθω ότι μου έχει αφαιρεθεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου». Ο Elden είπε επίσης στο TIME ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με το συγκρότημα, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ.

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured