View More

Οι μαζικές συγκεντρώσεις «μπορούν να προχωρήσουν με ασφάλεια», σύμφωνα με μεγάλη κυβερνητική έρευνα της Μ. Βρετανίας

Τα κρούσματα κορονοϊού ήταν «σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα ή κάτω από το ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας», στη Μ. Βρετανία

news.team
news.team

Τα πρώτα συμπεράσματα του βρετανικού κυβερνητικού Event Research Programme (ERP) έγιναν διαθέσιμα και είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με αυτά, μάλιστα, τα κρούσματα COVID-19 που εντοπίστηκαν στις μαζικές εκδηλώσεις που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα, ήταν «σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με ή κάτω από το ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας».

Τα νέα αυτά δεδομένα, που αφορούν εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώνουν ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις μπορούν να προχωρήσουν «με ασφάλεια», την ίδια ώρα, όμως, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να επισημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «με προσοχή».

Τριάντα επτά (πιλοτικές, όπως χαρακτηρίστηκαν) εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων μηνών, προκειμένου να ερευνηθεί στην πράξη η ασφάλεια των συγκεντρώσεων μεγάλης κλίμακας μετά το lockdown. Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε η τελετή των βραβείων BRIT, το Download Festival και το Latitude.

Τώρα, τα δεδομένα από το NHS Test and Trace, που δημοσιεύθηκαν στις 20 Αυγούστου, αποκαλύπτουν ότι «οι αριθμοί κρουσμάτων ήταν σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια (ή και χαμηλότεροι) των ποσοστών μόλυνσης της κοινότητας κατά τη διάρκεια του προγράμματος», αλλά προειδοποιούν για τους πιθανούς κινδύνους που συνεπάγεται η παρακολούθηση «μη δομημένων εκδηλώσεων». Σημειώνουμε ότι τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν και τη μετακίνηση από και προς τις εκδηλώσεις, αλλά και τη συνεύρεση σε εσωτερικούς χώρους πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από τις εκδηλώσεις.

Δεν είχαν όλες οι εκδηλώσεις, βέβαια, τα ίδια ποσοστά. Τα φεστιβάλ Latitude και Tramlines του περασμένου μήνα συνδέθηκαν με μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων COVID-19 (πάνω από 1.000 ανά εκδήλωση) σε σχέση με τα Grand Prix (585 περιπτώσεις) και Wimbledon (881).

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν μετά την άρση όλων των υπόλοιπων κοινωνικών περιορισμών στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου.

Ο υπουργός Υγείας Lord Bethell ​​πρόσθεσε: «Τα δεδομένα είναι το μεγαλύτερο όπλο μας στον αγώνα ενάντια στην πανδημία και αυτά τα πιλοτικά προγράμματα βοηθούν στην προσέγγισή μας σε μαζικές εκδηλώσεις, τώρα και στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι όσοι παρακολουθούσαν το πιλοτικό πρόγραμμα Event Research Programme έπρεπε να προσκομίσουν είτε ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, πιστοποιητικό -είτε εμβολιασμού είτε νόσησης- πριν από την είσοδο.

Σύμφωνα, τέλος, με τη χθεσινή δημοσίευση, συνεχίζεται η κατάρτιση πρόσθετων αναφορών από τη Φάση 2 και τη Φάση 3 του Προγράμματος Έρευνας Εκδηλώσεων και θα δημοσιευθεί «εν ευθέτω χρόνω». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα που άσκησε την αγωγή ισχυρίζεται πως διατηρούσε σχέση με τον δημοφιλή καλλιτέχνη

Η Record Store Day Black Friday edition επιστρέφει με κυκλοφορίες από τους Lana Del Rey, U2, Fleetwood Mac και ...

Η δικαστική διαμάχη του Johnny Rotten με τα πρώην μέλη των Pistols δεν φαίνεται να πήγε και πολύ καλά…

FEATURED TODAY

Η ραπ α λα γκρεκ του Εισβολέα έκανε πάλι το θαύμα της και μας θύμισε τα καλά της συναυλίας.

Λίγες ημέρες πριν τις πολυαναμενόμενες συναυλίες των Villagers of Ioannina City (VIC) στην Αθήνα στο πλαίσιο του Revival Acoustic Tour, o κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας Αλέξης Καραμέτης μας μίλησε για το pause και το restart, την επιστροφή στις συναυλίες και την ακουστική πλευρά των VIC - που δεν είναι ανάγκη αλλά επιλογή.  

Ο Μάκης Μηλάτος μαζεύει επανακυκλοφορίες, επανεκδόσεις, επετειακές κυκλοφορίες, box sets και άλλα αντικείμενα του πόθου που ζωντανεύουν ξανά το παρελθόν. Για το φθινόπωρο, επιλέγει την απόλυτη επανακυκλοφορία των επόμενων μηνών και έξι ακόμα ετερόκλητες επανεκδόσεις από το ένδοξο παρελθόν της ποπ κουλτούρας και όχι μόνο. 

Top