news.team

90 χρόνια ζωής κλείνουν τα φημισμένα Abbey Road Studios του Λονδίνου και μέχρι την Κυριακή ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, με προγραμματισμένα ραντεβού και εισιτήρια.

Στα πλαίσια των 90ων γενεθλίων των στούντιο, το event "Abbey Road: Open House" δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν και τις τρεις αυθεντικές αίθουσες ηχογράφησης που έγιναν διάσημες από καλλιτέχνες όπως οι Beatles, Pink Floyd, Kate Bush, Oasis και -πιο πρόσφατα- οι Kanye West και Adele.

Πέρα από τα στούντιο, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στα control room και στο περίφημο Studio Two Echo Chamber, που υπάρχει από το 1931.

Στο πλαίσιο του Open House θα εκτεθούν επίσης θρυλικές κονσόλες ηχογράφησης, εξοπλισμός και όργανα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, αυτά περιλαμβάνουν: «την περίφημη κονσόλα εγγραφής EMI TG MK3, που χρησιμοποιήθηκε εκτενώς σε δίσκους από τα τέλη της δεκαετίας του '60, το εικονικό πιάνο "Mrs Mills" που χρησιμοποιούσαν καλλιτέχνες σε όλη την ιστορία των στούντιο -και έγινε διάσημο τη δεκαετία του 1960 από καλλιτέχνες όπως οι Zombies, Russ Conway και Beatles-, την εμβληματική κονσόλα μίξης REDD.17, καθώς και καλούδια όπως το BTR3 tape machine, αλλά και το πρόσφατα αποκτηθέν Mellotron».

Ο εξοπλισμός που αναφέρεται παραπάνω εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για ηχογραφήσεις σήμερα.

Η Isabel Garvey, Διευθύνουσα Σύμβουλος στα Abbey Road Studios, δήλωσε: «Το Open House είναι μια σπάνια και συναρπαστική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες μουσικές που αποτέλεσαν το soundtrack της ζωής μας».

Ο Jack Franklin, επικεφαλής εκδηλώσεων στο Abbey Road Studios, πρόσθεσε: «Ως στούντιο στο οποίο εξακολουθούν και γίνονται ηχογραφήσεις, οι πόρτες στο Abbey Road είναι συνήθως κλειστές, οπότε το να μπορούμε να μοιραστούμε τη (σπάνια) ματιά στο πολύ ιδιαίτερο κτίριό μας είναι κάτι για το οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι. Υπάρχει τόση ιστορία εδώ που η επεξεργασία της σε μια εμπειρία 90 λεπτών είναι μέρος της διασκέδασης αυτής της δουλειάς. Θυμάμαι ακόμα τη μαγεία της εισόδου στο κτίριο για πρώτη φορά, συνεπώς θέλουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την ίδια εμπειρία».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured