Ήταν περίπου τέτοια εποχή που, μετά από 22 ημέρες μάχης με τον Covid-19, η Marianne Faithfull έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο και ευχαριστούσε τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Φαίνεται, όμως, ότι ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει από τις επιπτώσεις αυτής της μάχης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στους LA Times, η Faithfull παραδέχθηκε ότι "ακόμα αισθάνεται τις επιπτώσεις του ιού", αν και έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη νοσηλεία της.

"Η ζημιά ήταν πολύ άσχημη. Στους πνεύμονές μου, τη μνήμη μου, ακόμα και το πόσο κουράζομαι. Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τραγουδήσω ξανά. Εξασκούμαι μία φορά την εβδομάδα, βάζω τα δυνατά μου, αλλά είναι πολύ δύσκολο", δήλωσε. Και συμπλήρωσε: "Μου αρέσουν οι περιοδείες και ραγίζει η καρδιά μου στην πιθανότητα να μην μπορέσω να το ξανακάνω".

Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και πριν από 3 μήνες στον Guardian, αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Η Marianne Faithfull πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της δίσκο -για τον οποίο συνεργάστηκε με τον Warren Ellis- τη Μ. Παρασκευή. Όπως έχουμε πει, η νέα δουλειά θα έχει τίτλο She Walks Into Beauty.

Το άλμπουμ δημιουργήθηκε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του lockdown στην Αγγλία για τον Covid-19, από τον οποία, άλλωστε και η ίδια η Faithfull νόσησε. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο σπίτι της Faithfull στο Λονδίνο (πριν νοσήσει η ίδια) και δουλεύτηκε ύστερα από τον Warren Ellis στο Παρίσι.

Στο δίσκο θα υπάρχουν συμμετοχές από τον Nick Cave και τον Brian Eno. Θα περιλαμβάνει ποίηση και μουσική και σε αυτόν η μουσικός θα ξεδιπλώσει την αγάπη της για τους άγγλους ρομαντικούς ποιητές, με την ίδια να απαγγέλει ποιήματα.

Αυτός που έπεισε την Faithfull να κάνει το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν ο μάνατζερ και σύντροφός της Francois Ravard. Η ίδια σχολίασε σχετικά: «Ήταν ο Francois που το έκανε να συμβεί. Και αυτός που έπεισε τον Warren να συμμετέχει, γιατί ο Warren κάνει τόσα πολλά πράγματα».

Ο Warren Ellis, πάλι, εξήγησε για τη δημιουργική διαδικασία: «Δεν τα σκέφτηκα ως τραγούδια. Δεν κλειδώθηκε στις μελωδίες ή τις συγχορδίες. Μπορούσα να έχω φοβερές ελευθερίες. Δεν είχε να κάνει με το να δημιουργήσω κάτι που θα πήγαινε κατά γράμμα με το κείμενο -με αυτή την έννοια, ήταν ελεύθερο».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured