news.team

Πέθανε στα 94 του χρόνια ο Lou Ottens, ο εφευρέτης της κασέτας που συνέβαλε και στη δημιουργία της τεχνολογίας του CD. Βρισκόταν στο σπίτι του στο Βέλγιο.

Ο Ottens έπιασε δουλειά στη Philips το 1952 και μετά από 8 χρόνια, έγινε ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων. Τότε, δημιούργησε με την ομάδα του το πρώτο φορητό μαγνητόφωνο. Δύο χρόνια αργότερα, δημιούργησε ουσιαστικά μια καινοτομία ως απάντηση στην ηχογράφηση από μπομπίνα σε μπομπίνα που αντικατέστησε με κύλινδρο, η μικρογραφία της οποίας έγινε γνωστή ως κασέτα.

Η πρώτη κασέτα λανσαρίστηκε στην αγορά με το σλόγκαν «Μικρότερη από ένα πακέτο τσιγάρα!». Ο Ottens την κατασκεύασε γιατί θεωρούσε τα άλλα συστήματα αχρείαστα μεγάλα και δύσχρηστα.

O Ottens έκανε την εφεύρεσή του προσβάσιμη στο ευρύτερο κοινό μέσω της Philips η οποία με τη σειρά της, έκανε μια συμφωνία με τη Sony για τη συγκεκριμένη πατέντα. Η Sony έκανε, έτσι, την κασέτα παγκόσμιο προϊόν -και οι άλλες ιαπωνικές εταιρείες δεν άργησαν να αντιγράψουν την πατέντα. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, χρόνια αργότερα ο Lou Ottens βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας του CD που λάνσαραν οι Sony-Philips. 

Ακόμα κι αν ήταν ο πατέρας της κασέτας, ο Ottens δε σταμάτησε να πιστεύει στην ηχητική υπεροχή του CD, λέγοντας πως «τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τον ήχο του CD».

Όπως, επίσης, δεν δέχτηκε ποτέ τα αποκλειστικά εύσημα των εφευρέσεών του, που θεωρούσε πάντα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured