Μόλις γράφτηκε ο επίλογος για τους Daft Punk

Μετά από 28 χρόνια πορείας και μερικά από τα μεγαλύτερα dance hits των τελευταίων δεκαετιών, το παρισινό ντουέτο διαλύεται.

news.team
news.team

Ευθύνονται για μερικά από τα μεγαλύτερα dance hits που έχει χορέψει ο πλανήτης τις τελευταίες 3 δεκαετίες αλλά και για ένα από τα πιο εμβληματικά images σχημάτων εκεί έξω.

Ύστερα από 28 χρόνια, οι Daft Punk ανακοίνωσαν ότι διαλύονται.

Το ντουέτο των Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo ξεκίνησαν στο Παρίσι το 1993 και έδωσαν μια χαρακτηριστική, νέα πνοή στον house ήχο της χώρας τους. Αν και στην πολυετή τους πορεία κυκλοφόρησαν μόλις 4 δίσκους, κατάφεραν να γράψουν μερικά κομμάτια που χορεύτηκαν στις απανταχού πίστες του πλανήτη: από το "Around the World" μέχρι το "Giorgio by Moroder".

Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν με ένα 8λεπτο βίντεο με τίτλο "Epilogue", που προέρχεται από την ταινία τους Electroma του 2006.

FEATURED TODAY

 Μουσικός, κινηματογραφιστής, εσχάτως και επιμελητής της συλλογής GOST: A Spiritual Exploration into Greek Soundtracks (1975-1989) , ο Γιάννης Βεσλεμές μιλάει στον Βασίλη Σεβδαλή για όλα όσα συμβαίνουν δημιουργικά τελευταία στο σύμπαν του.

Όσο περιμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του Dune, βουτάμε στις σελίδες ενός άλλου βιβλίου του Frank Herbert, της Λευκής Πανώλης, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και θυμίζει κάτι από τη ζωή μας τελευταία.

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Top