Πέθανε ο μουσικός και παραγωγός Johnny Pacheco, ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν την εδραίωση της salsa, στα 85 του χρόνια. Νοσηλευόταν, αν και δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Johnny Pacheco γεννήθηκε το 1935 στον Άγιο Δομίνικο. Τη δεκαετία του '40 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του, λόγω της δικτατορίας του Rafael Trujillo.

Ακολούθησε μουσικές σπουδές και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '50. Η καθοριστική, βέβαια, στιγμή ήρθε το 1964 και την ίδρυση της Fania Records, μαζί με τον Jerry Masucci, label που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη salsa έκτοτε. 

Ως παραγωγός, ο Pacheco κατάφερε να αναδείξει το είδος, λόγω των καλών του γνώσεων των latin ειδών. Βοήθησε ιδιαίτερα την καριέρα μουσικών όπως οι Celia Cruz, Willie Colón, Ruben Blades, Héctor Lavoe, μεταξύ άλλων. 

Ο Johnny Pacheco, με τη δική του μπάντα, Pacheco Y Su Charanga, στη δεκαετία του '60 έκανε δημοφιλές το είδος της pachanga. Ως μουσικός, έγραψε πολλά κλασικά κομμάτια όπως το  "Mi Gente".

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured