Πέθανε ο Johnny Pacheco

Ο θρύλος της salsa ήταν 85 ετών. 

news.team
news.team

Πέθανε ο μουσικός και παραγωγός Johnny Pacheco, ένας από τους ανθρώπους που βοήθησαν την εδραίωση της salsa, στα 85 του χρόνια. Νοσηλευόταν, αν και δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Ο Johnny Pacheco γεννήθηκε το 1935 στον Άγιο Δομίνικο. Τη δεκαετία του '40 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά του, λόγω της δικτατορίας του Rafael Trujillo.

Ακολούθησε μουσικές σπουδές και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '50. Η καθοριστική, βέβαια, στιγμή ήρθε το 1964 και την ίδρυση της Fania Records, μαζί με τον Jerry Masucci, label που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη salsa έκτοτε. 

Ως παραγωγός, ο Pacheco κατάφερε να αναδείξει το είδος, λόγω των καλών του γνώσεων των latin ειδών. Βοήθησε ιδιαίτερα την καριέρα μουσικών όπως οι Celia Cruz, Willie Colón, Ruben Blades, Héctor Lavoe, μεταξύ άλλων. 

Ο Johnny Pacheco, με τη δική του μπάντα, Pacheco Y Su Charanga, στη δεκαετία του '60 έκανε δημοφιλές το είδος της pachanga. Ως μουσικός, έγραψε πολλά κλασικά κομμάτια όπως το  "Mi Gente".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμα κομμάτι πριν έρθει το Daddy's Home.

Δείτε και ακούστε το κομμάτι στο οποίο ο Lynch βάζει το χέρι του και στην παραγωγή.

FEATURED TODAY

Misuta Go, Στάθης Καλατζής, Γιώργος Κονδύλης και Μαρία Παππά διαλέγουν την αγαπημένη τους μουσική που συνόδευσε την ιαπωνική ένατη τέχνη, όσο απολαμβάνουμε αυτή του Flying Lotus για το φρέσκο Yasuke του Netflix.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) καταγράφει όλα όσα τον πήγαν στην επόμενη μέρα.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, κάπου ανάμεσα στις νέες αφίξεις στο ΚΨΜ, διαλέγει 8 δίσκους για τη σωτηρία σας.

Top