Πέθανε ο Ken Hensley των Uriah Heep

O μουσικός που έγραψε μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της μπάντας στα 70s, ήταν 75 ετών.

news.team
news.team

Πέθανε στα 75 του χρόνια ο πολυοργανίστας Ken Hensley, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στους Uriah Heep τη δεκαετία του '70.

Σύμφωνα με το management του, ο μουσικός πέθανε γαλήνια στον ύπνο του, ύστερα από μια σύντομη ασθένεια. Ο Mick Box και πάλαι ποτέ συνοδοιπόρος του στους Uriah Heep έγραψε στο Facebook: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Ο Ken έγραψε μερικά φανταστικά κομμάτια κατά τη θητεία του στη μπάντα και θα παραμείνουν μια μουσική κληρονομιά που θα είναι για πάντα στις καρδιές των ανθρώπων».

Ο Hensley έγραψε ή συμμετείχε συνθετικά στα περισσότερα κομμάτια των Uriah Heep στα 70s, μεταξύ των οποίων το "Lady In Black" (στο οποίο ανέλαβε και τα φωνητικά), το "Easy Living" και το "Stealin".

Ο Hensley έπαιξε κιθάρα και πλήκτρα στους Uriah Heep και μάλιστα βοήθησε στο να γίνουν τα δεύτερα δημοφιλή στον hard rock ήχο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από αρκετό teasing, έχουμε το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο της μουσικού.

Υπάρχουν 3 ακυκλοφόρητες test pressing κόπιες του δίσκου και ο μουσικός κληρώνει τη μία, όπως ανακοίνωσε στο Facebook.

FEATURED TODAY

Η επιστροφή της Kate Winslet στην τηλεόραση γίνεται με μία αστυνομική σειρά με ποικίλες σεναριακές ανατροπές και μια πλοκή με εκπλήξεις υψηλής έντασης.

1/4 του αιώνα μουσικής πορείας, ένας νέος δίσκος (As The Love Continues), μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Mogwai και μαζί, το πρώτο τους νο

Top