Θα θυμάστε πως πέρυσι, ο Jason Williamson των Sleaford Mods είχε κατηγορήσει τους Idles πως «οικειοποιούνται τη φωνή της εργατικής τάξης». Κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφώνησαν τότε και οι Fat White Family, γράφοντας στο Facebook: «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η όλο και πιο πουριτανική κοινωνία μας τώρα είναι ένα μάτσο βλάκες της μεσαίας τάξης να μας πουν να είμαστε καλοί με τους μετανάστες».

Ο Joe Talbot των Idles σε πρόσφατη συνέντευξη στην Guardian, μεταξύ άλλων, «απάντησε» σε αυτές τις δηλώσεις, λέγοντας: «Δεν κρατάω τις κακίες τους. Είναι δικές τους, όχι δικές μου. Με κάνουν δυνατό».

Διαιωνίζοντας λίγο ακόμα την κόντρα, ο Lias Saoudi των Fat White Family έγραψε ένα ολόκληρο κείμενο-απάντηση στο The Social, στο οποίο διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Είναι μια μπάντα που ισχυρίζεται ότι έχει να κάνει με την ενότητα και την μηδενική ανοχή σε κάθε είδους προκατάληψη, ωστόσο θεωρούν απαραίτητο να περιφρονούν οποιονδήποτε έρχεται από μια μικρή πόλη και δεν έχει καταφέρει να αφομοιώσει ακριβώς την ίδια μεσοαστική μητροπολιτική ματιά που αποκαλούν δική τους. Μεγαλώνοντας σε χωριό, έχω ηττηθεί, με είχαν χεσμένο και είχα βιώσει ρατσισμό, οπότε, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα μεγάλο μέρος της αδιαλλαξίας βρίσκεται εκεί, αλλά, ποιος είναι ο Joe Talbot για να κουνήσει το δάχτυλο και να κρίνει αυτούς τους ανθρώπους;».

Ο frontman των Fat White Family συνεχίζει σε όλο το κείμενό του με αρκετά αιχμηρό ύφος προς τη μπάντα από το Μπρίστολ, βάζοντας στο στόχαστρο και τους στίχους των Idles:  «Είναι σαν ένας αλγόριθμος της Guardian να παράγει τους στίχους τους, κάθε θέμα που βρίσκεται σήμερα στο κόκκινο εκφράζεται συστηματικά με τον πιο προβλέψιμο τρόπο. Ποτέ δεν ρίχνουν κάτι προσωπικό στο τραπέζι. Δεν νιώθω ότι μαθαίνω κάτι για τον Joe Talbot ακούγοντάς τον. Ο πιο εύκολος τρόπος να γίνεις δημοφιλής online, φυσικά, είναι να αναμασάς αυτά που ήδη πιστεύουν όλοι».

Αυτό που λέμε, beef...

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured