Το 1/3 των μουσικών ενδέχεται να εγκαταλείψει τη βιομηχανία λόγω της οικονομικής απώλειας που έχει επιφέρει στον κλάδο η πανδημία, όπως μαθαίνουμε από νέα έρευνα.

H έρευνα έγινε από την Ένωση Μουσικών στη Βρετανία, η οποία ζητά συγχρόνως βοήθεια από την βρετανική κυβέρνηση σε όσους επηρεάζονται οικονομικά από τις εξελίξεις του κορωνοϊού.

Σε έρευνα της Ένωσης Μουσικών της Βρετανίας που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, τα στοιχεία έδειχναν πως το 19% των μουσικών σκεφτόντουσαν να παρατήσουν τη βιομηχανία, ενώ νέα έρευνα που έγινε τώρα, ανέβασε αυτό το ποσοστό στο 34%. Άλλωστε, περισσότεροι από τους μισούς μουσικούς έχουν αναγκαστεί να βρουν εναλλακτική απασχόληση ενώ το 70% κάνουν λιγότερο από το 1/4 της κανονικής δουλειάς τους.

Ακόμη, σύμφωνα με την νέα έρευνα, το 87% των μουσικών θεωρεί πως θα δυσκολευτεί οικονομικά όταν το τρέχον πρόγραμμα που έχει θεσπίσει ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας,  Rishi Sunak, ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, ενώ, το 88% των μουσικών θεωρεί πως η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για τη μουσική βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured