Με λουκέτο απειλείται το Cavern Club στο Λίβερπουλ

Αβέβαιo μοιάζει το μέλλον του κλαμπ που συνδέθηκε με τις πρώτες ημέρες των Beatles, λόγω του Covid-19.

news.team
news.team

Το Cavern Club, το ιστορικό μαγαζί του Λίβερπουλ στο οποίο οι Beatles έδωσαν πάνω από 300 shows, πριν η φήμη τους εκραγεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την λεγόμενη British Invasion, απειλείται να κλείσει τις πόρτες του για πάντα, μιας και το μέλλον του μοιάζει αβέβαιο με τις εξελίξεις του Covid-19.

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Joe Anderson, είπε σε τοπικό μέσο πως, αν και τα venues της Μεγάλης Βρετανίας είναι ελεύθερα να ξανανοίξουν υπό ειδικούς όρους και συνθήκες, εντούτοις το Caver Club «μπορεί να κλείσει για πάντα», αν η προσφορά που υποβάλει στο πολιτιστικό ταμείο δεν εγκριθεί για επιχορήγηση.

O δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι το παγκοσμίου φήμης Cavern μπορεί να κλείσει για πάντα λόγω του Covid-19 θα πρέπει να καταστήσει σαφές το πόσο βρίσκεται σε κίνδυνο η τεράστια και πολύτιμη μουσική βιομηχανία μας. Ο ιός έχει προκαλέσει αδιανόητο πόνο αλλά αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια υπαρξιακή κρίση για την πολιτιστική σκηνή μας. Το ενδεχόμενο να χάσουμε έναν εθνικό θησαυρό όπως το Cavern είναι ένα απαίσιο σενάριο για όσους αφορά, είτε είναι οι φανς των Beatles, είτε οι μουσικόφιλοι, είτε, πάνω απ' όλα, αυτοί των οποίων η βιωσιμότητα εξαρτάται από αυτό». 

Επίσης ο Bill Heckle και ένας από τους τωρινούς υπεύθυνους του χώρου, εξήγησε πως, από την αρχή της πανδημίας, το Cavern χάνει σε εβδομαδιαία βάση 30.000 λίρες (39.000 ευρώ), ενώ έχει αναγκαστεί να προχωρήσει σε περισσότερες απολύσεις από ό,τι υπολόγιζε. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα δείτε και θα ακούσετε το σαββατοκύριακο στο Backstage Film Festival

Ακούστε την κουβέντα της σκηνοθέτιδας με τον Δημήτρη Λιλή και μαζί μια playlist με τα αγαπημένα της Nick Cave ...

Στο I Slept With Joey Ramone που ετοιμάζεται για το Netfllix.

FEATURED TODAY

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Με την ευκαιρία της δωρεάν προβολής του Straight To You (1994), ανατρέχουμε στο σχετικό αφιέρωμα του SONIK.

Η Ζώης Χαλκιόπουλος ξεσκονίζει τα συνθεσάιζερ "made in Greece", μαζί με μια Spotify λίστα που συνεχώς θα μεγαλώνει.

Top