Η Judy Dyble, τραγουδίστρια για τους Fairport Convention που ακολούθησε όμως και σόλο καριέρα, έφυγε από τη ζωή στα 71 της χρόνια, ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας. 

Η Dyble γεννήθηκε στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα της το 1964 με το σχήμα Judy and the Folkmen, ενώ τρία χρόνια αργότερα ηχογράφησε με τους Fairport Convention το ομώνυμο ντεμπούτο τους, αποχωρώντας από το συγκρότημα το 1968, λίγο πριν ο δίσκος κυκλοφορήσει. Στην πορεία, η Dyble συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Robert Fripp.

Η επίσημη ανακοίνωση από το management της Judy Dyble για το θάνατό της γράφει: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε ότι η αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Judy Dyble πέθανε στις 12 Ιουλίου ύστερα από μια χρόνια αρρώστια που άντεξε με πολύ κουράγιο. Η Judy Dyble ήταν μία από τις πρωτοπόρους της αγγλικής folk σκηνής στα 60s, κυρίως ως ιδρυτικό μέλος των Fairport Convention και ως τραγουδίστρια στην cult μπάντα Trader Horne. Θέλουμε να εκφράσουμε βαθιά συλληπητήρια στην οικογένεια της Judy, τους φίλους και τους μουσικούς της συνεργάτες».

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured