View More

Eutopia: To νέο οπτικοακουστικό ΕP των Massive Attack

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που μας προετοιμάζει για την εμφάνισή τους στο Release Athens 2021 (Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, Πλατεία Νερού).

news.team
news.team

Oι θρυλικοί Massive Attack ανακοίνωσαν και διέθεσαν ψηφιακά τη νέα τους κυκλοφορία, την πρώτη δουλειά τους μετά το εξαιρετικό Ritual Spirit (2016).

Το Eutopia είναι ένα EP, με τρία νέα τραγούδια στα οποία συνεργάζονται με τους Algiers, Saul Williams και Young Fathers και όλα συνοδεύονται από videos στα οποία «πρωταγωνιστούν» οι φωνές τριών πολιτικών ομιλητών και ειδικών.
Η Christiana Figueres, διπλωμάτης και εισηγήτρια της συμφωνίας για κλιματική αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών. Ο οικονομολόγος/καθηγητής Guy Standing, ειδικός σε θέματα παγκόσμιων εισοδημάτων και ο Gabriel Zucman, ο καθηγητής πίσω από την κίνηση της φορολογίας του πλούτου στις ΗΠΑ.  

Τα τραγούδια γεννήθηκαν στη διάρκεια του lockdown και είναι ένα κάλεσμα για παγκόσμια αλλαγή. Τα video είναι δημιουργίες του περίφημου Mario Klingemann, πρωτοπόρου της σύνδεσης της Τέχνης με την τεχνητή νοημοσύνη.

Παρακολουθήστε και τα τρία παρακάτω:

Οι Massive Attack σχολιάζουν σχετικά με το project: "Η πανδημία και η καραντίνα φανέρωσαν τις καλύτερες πτυχές και τα χειρότερα ελαττώματα της ανθρωπότητας. Αυτή η περίοδος αβεβαιότητας και άγχους μας ανάγκασε να σκεφτούμε την προφανή ανάγκη αλλαγής των καταστροφικών συστημάτων που ζούμε. Σε συνεργασία με τρεις ειδικούς, δημιουργήσαμε έναν ηχητικό και οπτικό διάλογο. Το πνεύμα του EP, τα στοιχεία και οι ιδέες του δεν έχουν καμία σχέση με αφελείς έννοιες ενός ιδανικού κόσμου. Eχει να κάνει με την επείγουσα και πρακτική ανάγκη να χτίσουμε κάτι καλύτερο".

 

Το Release Athens 2021 θα έχει την τιμή να υποδεχτεί τους Massive Attack, την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού!

Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια, φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους έως τώρα.

Ολες οι πληροφορίες από εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγο πριν τον δεύτερο δίσκο της, η μουσικός μίλησε και φωτογραφήθηκε για το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο νέος δίσκος του μουσικού με τη Δεσποινίς Τρίχρωμη στα φωνητικά έρχεται την επόμενη εβδομάδα από την Inner Ear.

Η μπάντα του Dave Grohl μεταμορφώνεται για να κυκλοφορήσει ένα disco άλμπουμ για τη Record Store Day.

FEATURED TODAY

Ο Δημήτρης Λιλής ξετυλίγει το κουβάρι του dad rock, της μουσικής που άκουγαν οι πατεράδες μας και επηρέασε τη μουσική που παίζουμε σήμερα στα παιδιά μας: αυτών που μας μεγάλωσαν με το “Why Can’t We Be Friends” και αυτών που θα μεγαλώσουν τους επόμενους με το “Sabotage”.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει τον σόλο δίσκο του Γιάννη Παπαδόπουλου, Mirrorself, που κυκλοφορεί από την Puzzlemusik.

Ο ίδιος γύρισε το Monday κι άφησε για πρώτη φορά το σινεμά του να μιλήσει αγγλικά για να αφηγηθεί μια ιστορία αγάπης στην πόλη-κράτος της Κυψέλης, χωρίς πασπαλισμένη ζάχαρη. Άλλωστε, όπως λέει στην Ελένη Τζαννάτου, τα πάντα είναι love stories μιας και ο έρωτας είναι η μόνη κινητήριος δύναμη.

Top