Δωρεάν προβολή σήμερα στις 21:00, στο Backstage Film Festival.

Κίνδυνος για μόνιμο λουκέτο στα μισά στούντιο ηχογραφήσεων της Μ. Βρετανίας, λόγω πανδημίας

Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν και ιστορικά στούντιο που, αν δεν ενισχυθούν, θα κλείσουν οριστικά τους επόμενους μήνες.

news.team
news.team

Σχεδόν τα μισά στούντιο ηχογραφήσεων στη Μ. Βρετανία απειλούνται με μόνιμο λουκέτο αν δεν ενισχυθούν, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στον μουσικό και μη Τύπο της χώρας.

Φαίνεται ότι κι εκεί υπάρχουν "ανορθογραφίες", αφού παρότι π.χ. τα live venues και όσοι δουλεύουν σε αυτά ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, οι χώροι ηχογραφήσεων δεν είχαν σχετικές διευκολύνσεις.

Την έρευνα έκανε η Music Producers, η οποία εκτίμησε ότι το 48% των εμπορικών μουσικών στούντιο θα κατεβάσουν μόνιμα ρολά μέσα στο επόμενο τρίμηνο αν δεν ενισχυθούν. Σε αυτά που είναι στα υποψήφια για πτώχευση είναι και τα ιστορικά Dean Street Studios του Λονδίνου που ίδρυσε ο Tony Visconti το 1974. Εκεί έχουν ηχογραφήσει ονόματα όπως οι Smiths, η Adele και οι Florence + The Machine, μεταξύ πολλών άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FEATURED TODAY

Λίγο πριν απολαύσουμε την εμφάνιση των Bazooka στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση (Κυριακή 16/5, στις 23:00) και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο του Stages A/Live, ο Γιάννης Βούλγαρης μιλάει για την όλη εμπειρία.

Λίγο πριν απολαύσουμε το ντοκιμαντέρ Studio 54 (Πέμπτη 20/5) στο πλαίσιο του Backstage Film Festival , ανατρέχουμε στην ιστορία του είδους που δόνησε όπως κανένα τα 70s.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής προβληματίζεται για το μέλλον της μουσικής δημοσιογραφίας.
Top