Πέθανε από κορωνοϊό ο Alan Merrill των Arrows

Τέλος στα 69 για τον άνθρωπο που έγραψε το "I Love Rock 'N' Roll"

news.team
news.team
Αν και το "I Love Rock 'N' Roll" έγινε τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα, για πολλούς είναι ταυτισμένο με την εκτέλεση της Joan Jett και των Blackhearts (1982).

Λίγοι ξέρουν δηλαδή ότι πρόκειται για διασκευή και ότι το ορίτζιναλ τραγούδι ανήκει στους Arrows, το συγκρότημα που έστησε στο Λονδίνο ο Αμερικανός τραγουδιστής και μπασίστας μεταξύ 1974 και 1977 Alan Merrill, το οποίο και ηχογράφησε την αυθεντική εκδοχή το 1975 , μα έμεινε περισσότερο γνωστό στην ιστορία για το "Touch Too Much" (Βρετανία #8).

Παιδί μουσικών της τζαζ, ο Alan Sachs (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) είχε ήδη ξεκινήσει μια σόλο καριέρα και πριν τους Arrows. Μετά τη διάλυσή τους έστησε τους Runner και επέστρεψε κατόπιν στην προσωπική δισκογραφική πορεία. Τελευταία του δουλειά ήταν το Radio Zero του 2019.

Όπως ανακοινώθηκε στον αμερικανικό Τύπο, ο Alan Merrill πέθανε στη Νέα Υόρκη, στα 69 του χρόνια. Ήταν δυστυχώς ένα από τα θύματα της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλευρό του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη βρίσκονται καλλιτέχνες και χιλιάδες κόσμος στα social media.

Ο ίδιος ήταν ο τελευταίος επιζών του First Great Sextet του Miles Davis.

Ο θεσμός φέρνει δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους των μουσείων.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

Top
0
Shares