φωτογραφία: Chris Carroll

Πάνε πια κοντά 10 χρόνια απ' όταν διαλύθηκαν οι Sonic Youth (2011) και ήδη είναι πολλοί οι παλιοί fans που ελπίζουν ότι, κάπως, θα μπορέσει να συμβεί τελικά ένα reunion -τους είδαμε να εκφράζουν τέτοιες ελπίδες και στην Ελλάδα, μέσω των social media αντιδράσεων στο περσινό σόλο άλμπουμ της Kim Gordon No Home Record (πατήστε εδώ για να δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Ανδρέας Κύρκος).

Πάντως οι Sonic Youth σίγουρα δεν ξεχνάνε ούτε εκείνοι τους fans τους. Απαντώντας λοιπόν στην καραντίνα και στα μέτρα που λαμβάνονται σε παγκόσμια πια κλίμακα εξαιτίας του κορωνοϊού, ανοίγουν τα αρχεία τους και προσφέρουν πλούσια δώρα για όσους Μένουνε Σπίτι.

Στη σελίδα τους στο Bandcamp, λοιπόν (πατήστε εδώ), μπορείτε να βρείτε ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό από 12 συνολικά συναυλίες τους, μεταξύ των οποίων είναι και η τελευταία της καριέρας τους -στο Williamsburg Waterfront του Μπρούκλιν, το 2011.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, φαίνεται να βρίσκεται σε ιστορικά live στιγμιότυπα από το 1988 (στο δοξασμένο CBGB's της Νέας Υόρκης), το 1993 (στο The Warfield του Σαν Φρανσίσκο) και το 2007 (Γλασκώβη, περιοδεία για το Daydream Nation).

{youtube}Y21VecIIdBI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured