Η Eurovision γίνεται τηλεοπτικό πρόγραμμα χωρίς διαγωνισμό

Το ειδικό πρόγραμμα θα αντικαταστήσει τον φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό τραγουδιού 

news.team
news.team

Την απόφασή της να μην αφήσει στη μοίρα τους και να τιμήσει τα 41 τραγούδια που θα συμμετείχαν στο φετινό ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε η EBU.

Η τελευταία σχεδιάζει για το βράδυ της 16ης Μαίου μια live δίωρη εκπομπή (22.00 ώρα Ελλάδος) στο κανάλι της Eurovision στο Youtube, αφιερωμένη στους καλλιτέχνες και στα τραγούδια της Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. H όλη αυτή παραγωγή θα φέρει τον τίτλο: «Europe Shine A Light» που είναι εμπνευσμένος από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light» στο διαγωνισμό του 1997.

Αναφερόμενος στο ειδικό αυτό πρόγραμμα της Eurovision ο εκτελεστικός υπεύθυνος της EBU Jon Ola Sand είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς δεν θα υπάρξει διαγωνισμός τραγουδιού της φετινής Eurovision. Αντί αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Ενθαρρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έπρεπε να λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να στηρίξουν αυτήν την εκπομπή στο πνεύμα της ενότητας».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα πριμοδοτούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν ελληνικά τραγούδια. Ποια είναι τα τρία άμεσα νομοθετήματα για τη

Εξελίξεις έχουμε και σε αυτό τον τομέα, με ετοιμασίες για άμεση λειτουργία του οργανισμού.

Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες απουσίας, έρχεται νέο άλμπουμ.

FEATURED TODAY

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος νιώθει νοσταλγία για ζεστά καλοκαίρια, μακριά από τις μεγαλουπόλεις. Γι' αυτό και κατεβάζει από το ράφι δύο ...

Top
0
Shares