news.team

Η διεθνής απήχηση που γνώρισε (στα '00s, κυρίως) η δουλειά του Mulatu Astatke, φώτισε ένα μέρος της πλουσιότατης παράδοσης της αιθιοπικής τζαζ, φέρνοντας στο Δυτικό προσκήνιο κι άλλες φιγούρες από το ιδιαίτερο αυτό μουσικό σύμπαν.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και ο Hailu Mergia, ο οποίος ξεκίνησε από την αυτοκρατορική Αντίς Αμπέμπα της δεκαετίας του 1960 και πρωτοέγινε γνωστός στα 1970s, χάρη στη συμμετοχή του στο funk/jazz συγκρότημα Walias Band. Μετά τη διάλυσή τους το 1983 ακολούθησε σόλο καριέρα -με το άλμπουμ ειδικά του 1985 Hailu Mergia & His Classical Instrument, θεωρείται αναφοράς.

Ο Mergia εμφανίστηκε τελευταία φορά το 2018 με το άλμπουμ Lala Belu, αλλά αυτές τις μέρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Abichu Nega Nega": ερμηνεύει η γνωστή στην Αιθιοπία Tsehay Kassa και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Abichu Nega Nega" προλογίζει το νέο άλμπουμ Yene Mircha (σημαίνει Η Επιλογή Μου, στα αμχαρικά), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου από την Awesome Tapes From Africa.

{youtube}RZXUeF6I2X0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured