news.team

Ανήκει στις θρυλικές metal φιγούρες ο 44άχρονος Vegard Sverre Tveitan από το Notodden της Νορβηγίας, ο οποίος έχει βεβαίως γράψει ιστορία με το καλλιτεχνικό παρατσούκλι Ihsahn, ως τραγουδιστής των εμβληματικών Emperor.

Παράλληλα, ωστόσο, ο Ihsahn έχει και τη δική του, σόλο διαδρομή, στην οποία εξερευνά συνήθως μια μεγάλη ποικιλία ήχων. Το τελευταίο του μέχρι στιγμής άλμπουμ Àmr (2018) τον έφερε μάλιστα και στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως σόλο καλλιτέχνη -επίσκεψη που έδωσε την αφορμή στον Χάρη Συμβουλίδη να μιλήσει μαζί του στο Skype (δείτε τη συνέντευξη πατώντας εδώ).

Σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο, ο Ihsahn επιστρέφει στη δισκογραφία με το ολοκαίνουριο ΕΡ Telemark. Κυκλοφορεί από την Candlelight και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια «γεύση», βλέποντας το επίσημο βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Stridig".

«Πρόκειται για μια δουλειά που έχει να κάνει με τις ρίζες», εξηγεί ο Ihsahn, «καθώς έχω μεγαλώσει και ακόμα ζω στην κομητεία του Telemark, οπότε το όλο ΕΡ κεντράρει εδώ και εμπνέεται από αυτό το περιβάλλον».

{youtube}xL0ZHYcuDe0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured