news.team

Μπάντα μυθική για τα εναλλακτικά 1990s, οι Pearl Jam του Eddie Vedder μπορεί να μη διέλυσαν ποτέ από το 1990 που στήθηκαν, αλλά με τα χρόνια αραίωσαν σημαντικά τις δισκογραφικές τους εμφανίσεις.

Τελευταίο στούντιο άλμπουμ ήταν το Lightning Bolt του 2013, το οποίο τους βρήκε να επιβεβαιώνουν το εκτόπισμά τους σε μία ακόμα δεκαετία, κατακτώντας το #1 των Η.Π.Α., της Αυστραλίας και του Καναδά, το #2 της Βρετανίας, το #20 της Γαλλίας, το #4 της Γερμανίας, το #46 της Ιαπωνίας -αλλά κι ένα #7 στην Ελλάδα, όπου παραμένουν δημοφιλέστατοι.

Πλέον, όμως, αναμονή τέλος για τους fans, καθώς οι Pearl Jam θέλουν να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την ίδρυσή τους με νέο δίσκο. Στον σύνδεσμο λοιπόν παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε το ολοκαίνουριο "Dance Οf Τhe Clairvoyants" -το πρώτο τους νέο τραγούδι εδώ και 7 χρόνια, αν εξαιρέσουμε το "Can't Deny Me" του 2018, που δόθηκε μόνο στο fan club τους- βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που γύρισε γι' αυτό ο Joel Edwards. 

Το "Dance Οf Τhe Clairvoyants" προλογίζει το 11ο τους άλμπουμ Gigaton, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου 2020, σε παραγωγή Josh Evans. Το δε εξώφυλλο θα κοσμείται από μια γνωστή φωτογραφία του Paul Nicklen τραβηγμένη στα απόμερα νησιά Σβάλμπαρντ (Σπιτσβέργη) της Νορβηγίας, στον Αρκτικό Ωκεανό.

«Αυτός ο δίσκος ήταν ένα μακρύ ταξίδι», σχολίασε ο κιθαρίστας της μπάντας Mike McCready, «μερικές μάλιστα φορές ήταν σκοτεινή και μπερδεμένη η διαδρομή».

Η υποδοχή πάντως του "Dance Οf Τhe Clairvoyants" από τα μουσικόφιλα social media, δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Αν και κάμποσοι fans φάνηκαν ικανοποιημένοι, αρκετοί δήλωσαν ξεκάθαρα απογοητευμένοι, αναρωτώμενοι αν το γκρουπ έχει πλέον ξεμείνει από ιδέες και παίζει κι αυτό το παιχνίδι της αναβίωσης (των 1980s, εν προκειμένω).

{youtube}xJwuP5wPCLQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured