Πέθανε ο Vaughan Oliver, δημιουργός των περίφημων εξώφυλλων της 4AD

Τέλος στα 62 για έναν γραφίστα που άφησε εποχή στη δισκογραφία

news.team
news.team
Έναν ακόμα αποχαιρετισμό μετράμε καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2019, καθώς ο βρετανικός Τύπος ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες τον θάνατο του Vaughan Oliver, του γραφίστα που άφησε εποχή στην εναλλακτική δισκογραφία της δεκαετίας του 1980, με τα πολυσυζητημένα εξώφυλλα τα οποία φιλοτέχνησε για τους καλλιτέχνες της 4AD.

Ο Oliver υπήρξε από νέος μεγάλος λάτρης της μουσικής και ήταν αυτή η βασική αιτία που διάλεξε να δουλέψει ως γραφίστας στη δισκογραφία, μετά το πέρας των σπουδών του. Το 1980 ο Ivo Watts-Russell τον εμπιστεύτηκε για να φτιάξει τα εξώφυλλα των κυκλοφοριών της νεοσυσταθείσας 4AD, με τον Oliver να γράφει ιστορία με τη δουλειά που κατέθεσε για τους Dead Can Dance, τους Pixies, τους Cocteau Twins, τους This Mortal Coil κ.ά. Ήταν τέτοιος ο αντίκτυπός τους, ώστε αποτέλεσαν αντικείμενο μιας πολύ συζητημένης έκθεσης στη Γαλλία (1990).

O Vaughan Oliver ήταν 62 ετών. Πατώντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που του αφιέρωσε ο Μάνος Μπούρας, σε ένα μεγάλο θέμα για την 4AD που πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sonik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top