Έναν ακόμα αποχαιρετισμό μετράμε καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2019, καθώς ο βρετανικός Τύπος ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες τον θάνατο του Vaughan Oliver, του γραφίστα που άφησε εποχή στην εναλλακτική δισκογραφία της δεκαετίας του 1980, με τα πολυσυζητημένα εξώφυλλα τα οποία φιλοτέχνησε για τους καλλιτέχνες της 4AD.

Ο Oliver υπήρξε από νέος μεγάλος λάτρης της μουσικής και ήταν αυτή η βασική αιτία που διάλεξε να δουλέψει ως γραφίστας στη δισκογραφία, μετά το πέρας των σπουδών του. Το 1980 ο Ivo Watts-Russell τον εμπιστεύτηκε για να φτιάξει τα εξώφυλλα των κυκλοφοριών της νεοσυσταθείσας 4AD, με τον Oliver να γράφει ιστορία με τη δουλειά που κατέθεσε για τους Dead Can Dance, τους Pixies, τους Cocteau Twins, τους This Mortal Coil κ.ά. Ήταν τέτοιος ο αντίκτυπός τους, ώστε αποτέλεσαν αντικείμενο μιας πολύ συζητημένης έκθεσης στη Γαλλία (1990).

O Vaughan Oliver ήταν 62 ετών. Πατώντας εδώ, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο που του αφιέρωσε ο Μάνος Μπούρας, σε ένα μεγάλο θέμα για την 4AD που πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sonik.

{youtube}gkYCmsaCPNU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured