Ήταν γνωστό στους φίλους των Roxette ότι η Marie Fredriksson, η τραγουδίστρια του δημοφιλέστατου σουηδικού γκρουπ, έδινε χρόνια τώρα τη δική της μάχη με τον καρκίνο -ήδη από το 2002.

Τα νέα του θανάτου της ανακοινώθηκαν πριν λίγο από την οικογένειά της. Η Marie Fredriksson πέθανε χθες Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στα 61 της.

Πίσω στο 1986 η Fredriksson ίδρυσε τους Roxette παρέα με τον Per Gessle, με τους οποίους και γνώρισε την παγκόσμια φήμη στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και στο πρώτο μισό των 1990s. Θεωρούνται η πιο πετυχημένη σουηδική μπάντα μετά τους Abba, ήταν δε ιδιαίτερα δημοφιλείς και στη χώρα μας, ιδιαίτερα με τραγούδια σαν το "Listen To Your Heart" (Σουηδία #3, Η.Π.Α. #1, Βρετανία #6, Αυστραλία #10, Καναδάς #1, Γερμανία #7) και το "The Look" (Σουηδία #6, Η.Π.Α. #1, Βρετανία #7, Αυστραλία #1, Καναδάς #2, Γαλλία #12, Γερμανία #1). Τον Μάιο του 2011, πέρασαν από τα μέρη μας και για συναυλία (δείτε τι είχε γράψει τότε στις σελίδες μας η Λίλα Τζαμούση, εδώ).

Στη Σουηδία τα νέα προξένησαν μαζική συγκίνηση. Κόντρα πάντως στις επιθυμίες πολλών fans, η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο.

«Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν ήταν τόσο παλιά που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μου και κάναμε απίθανα όνειρα. Και τι όνειρο καταφέραμε τελικά να μοιραστούμε!», έγραψε συγκινημένος ο Gessle στο Twitter, «θεωρώ τιμή μου που γνώρισα το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Όλη μου η αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ίδια». Καθώς φαίνεται, αυτό ήταν και το τέλος των Roxette. 

{youtube}yCC_b5WHLX0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured