Η Ελληνίδα χήρα του Chris Cornell κάνει μήνυση στους Soundgarden

Τους κατηγορεί ότι εκβιάζουν την απόκτηση 7 αδημοσίευτων τραγουδιών

news.team
news.team
φωτογραφία: Erik Pendzich

Άσχημη τροπή παίρνουν οι εκκρεμείς υποθέσεις που άφησε πίσω του ο Chris Cornell μετά την αυτοκτονία του τον Μάιο του 2017, φέρνοντας και πάλι σύννεφα πάνω από τους Soundgarden.

Πριν λίγες ώρες η Ελληνίδα χήρα του Αμερικανού ροκ σταρ Βίκυ Καραγιάννη-Cornell κινήθηκε νομικά εναντίον της μπάντας με αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα. Εκεί κάνει λόγο για τα δικαιώματα 7 αδημοσίευτων τραγουδιών, καθώς και διαφυγόντα κέρδη «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων», τα οποία έπρεπε να έχουν πληρωθεί σε δικαιώματα.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι επίτηδες οι υπόλοιποι Soundgarden δεν καταθέτουν τα δικαιώματα, καθώς θέλουν να εκβιάσουν έτσι την απόκτηση των προαναφερόμενων κομματιών «τα οποία είναι αποκλειστικές δημιουργίες του Chris, τραγουδισμένα με τη δική του φωνή». Το γκρουπ από τη μεριά του εμφανίζεται ανένδοτο, υπογραμμίζοντας ότι οι ηχογραφήσεις είχαν γίνει «συλλογικά».

«Θα αποδώσω δικαιοσύνη στη μνήμη και στο έργο του συζύγου μου», δήλωσε μέσω του προσωπικού της Instagram η Βίκυ Καραγιάννη-Cornell, «για τα παιδιά μου και για όλα όσα σταθήκαμε». Μέχρι στιγμής, οι υπόλοιποι Soundgarden δεν έχουν απαντήσει στη νομική κίνηση αυτή, ούτε έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε και δείτε το "Woman" που μας κάνει να περιμένουμε τον νέο δίσκο της βρετανής ράπερ λίγο περισσότερο.

Ακούστε το "Higher Power" που ακούστηκε πρώτη φορά επίσημα μέσω διαστημικής αποστολής, με χορευτές-ολογράμματα να ...

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον μήνα που μας έφτασε μέχρι το Πάσχα ακούσαμε μερικούς από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς ως τώρα.

Ο Μάκης Μηλάτος κάνει μια διαλογή των πιο αξιόλογων ειδικών κυκλοφοριών που μας φέρνει φέτος η γιορτή των δισκοπωλείων στις 12 Ιουνίου και τις 17 Ιουλίου.

O Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania, ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Annie Clark σε αντίστροφη μέτρηση, λίγο πριν την κυκλοφορία του Daddy's Home.

Top