Βαδίζοντας πλέον στην 6η δεκαετία της ζωής του, ο Βρετανός σαξοφωνίστας Nat Birchall δεν έχει μεν γίνει αστέρι της διεθνούς τζαζ, με διάφορους όμως τρόπους έχει βρει το κοινό του.

Μεταξύ άλλων χωρών, το έχει βρει μάλιστα και στην Ελλάδα. Και πίσω στο 2014 μας τίμησε εκδίδοντας σε δίσκο τη συναυλία που έδωσε στη Λάρισα με το κουιντέτο του -τον Μάιο 2013, στο Duende Jazz Bar: στον σύνδεσμο παρακάτω, μπορείτε να δείτε απόσπασμα από το live.

Το Live In Larissa αναγορεύτηκε τότε σε καλύτερο αυτοσχεδιαστικό τζαζ άλμπουμ του 2014 από το έγκριτο περιοδικό Wire, με αποτέλεσμα η αρχική έκδοση (500 αντίτυπα) να γίνει ανάρπαστη. Πλέον, πωλείται για αρκετά χρήματα: στο Discogs, για παράδειγμα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχει διαθέσιμη μόλις 1 κόπια, η οποία τιμάται στα 152,97 ευρώ (συν ταχυδρομικά).

Έτσι, πριν λίγες μέρες το Live In Larissa εκδόθηκε ξανά, σε βινύλιο 180 γραμμαρίων και με νέο εξώφυλλο (πάλι σε 500 κόπιες), ως πρώτη κυκλοφορία του νεοσύστατου label Parafono. Καθώς μαθαίνουμε, μάλιστα, το 2020 θα βγάλουν και ένα ακόμα άλμπουμ του Birchall, με υλικό από την εμφάνισή του στην Αθήνα το 2018.

{youtube}u0J4U3XNNpQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured