news.team

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα νέο τραγούδι των U2 προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, αφού είναι γνωστό ότι οι Ιρλανδοί σούπερ σταρ έχουν κάμποσους haters. Είναι όμως σίγουρα μία από τις λίγες φορές στα χρονικά που τα «πυρά» έρχονται από την πλευρά των fans. Κάποιων τουλάχιστον fans, που κατέστησαν σαφές στα social media το Σαββατοκύριακο ότι δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι από το "Ahimsa" -το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Ahimsa" είναι το πρώτο νέο τραγούδι που ακούμε από τους U2 εδώ και 2 χρόνια, αφότου δηλαδή βγήκε το τελευταίο τους άλμπουμ Songs Of Experience, το 2017 (Ιρλανδία #1, Βρετανία #5, Η.Π.Α. #1, Αυστραλία #5, Γαλλία #2, Καναδάς #1, Γερμανία #2, Ελλάδα #6). Πατώντας εδώ, μπορείτε να θυμηθείτε τι έγραψε τότε στις σελίδες μας γι' αυτό ο Ανδρέας Κύρκος.

Με τους U2 να συνεχίζουν εντωμεταξύ την κολοσσιαία παγκόσμια περιοδεία τους για την επέτειο του Joshua Tree (1987), το "Ahimsa" ορίστηκε ως promo για την επικείμενη συναυλία τους στην Ινδία (15 Δεκεμβρίου), η οποία -όσο κι αν κάνει εντύπωση- θα είναι η πρώτη τους στην ιστορία.

Γι' αυτό άλλωστε και τους βρίσκει να συνεργάζονται με τον Ινδό συνθέτη A.R. Rahman, ο οποίος έχει κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Soundtrack το 2009 για τη δουλειά του στο Slumdog Millionaire του Danny Boyle (και Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, επίσης, για το "Jai Ho") και έχει προταθεί άλλη μία φορά για το ίδιο βραβείο, για το score του 127 Hours, άλλης μίας ταινίας του Boyle.

«Οι θεμελιώδεις ιδέες πίσω από την έννοια της ahimsa ή της μη-βίας έχουν υπάρξει για μας ένας σημαντικός στυλοβάτης για τα όσα υπερασπιζόμαστε ως μπάντα», δήλωσε ο Edge, με τον Bono να συμπληρώνει για το πόσο σημαντική είναι η μάχη ενάντια στην έλλειψη δικαιοσύνης και να θυμάται ότι ο επιδραστικός για τους U2 Martin Luther King υπήρξε μαθητής τους Mahatma Gandhi.

{youtube}pViBObCQEuA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured