news.team

35 χρόνια κλείνει φέτος η καριέρα των Yo La Tengo, της αμερικάνικης indie μπάντας από το Νιού Τζέρσεϊ, που μπόρεσε και έχτισε ένα πολύ πιστό κοινό, παρότι δεν σημείωσε ποτέ κάποια μεγάλη εμπορική επιτυχία. Μεταξύ άλλων χωρών και στην Ελλάδα, όπως διαπιστώσαμε το 2017, όταν επισκέφθηκαν την Αθήνα για συναυλία (δείτε τι έγραψε στις σελίδες μας γι' αυτήν ο Ανδρέας Κύρκος, πατώντας εδώ).

Το γκρουπ δεν λείπει καιρό από τη δισκογραφία, αφού το τελευταίο του άλμπουμ There's Α Riot Going On (Η.Π.Α. #136, Βρετανία #60, Γερμανία #63) χρονολογείται στον Μάρτιο του 2018. Τώρα, όμως, τους βρίσκουμε να επιστρέφουν στο προσκήνιο με το ολοκαίνουριο τραγούδι "Eight Candles": μπορείτε να το ακούσετε μέσω Spotify, πατώντας εδώ.

Το "Eight Candles" δεν προλογίζει ωστόσο κάτι νέο εκ μέρους τους, αλλά είναι η συμμετοχή τους στη συλλογή Hanukkah+, η οποία κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου από τη Verve Forecast.

Το άλμπουμ αυτό έχει πάντως την ιδιαίτερη σημασία του για τους Yo La Tengo, αφού πηγή έμπνευσης ήταν οι ετήσιες συναυλίες τους προς τιμήν της μεγάλης γιορτής των Εβραίων Hanukkah (προφέρεται Χανουκά), η οποία τιμά την αναστύλωση του Ιερού Ναού στην Ιερουσαλήμ, την εποχή της Εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά των Σελευκιδών (167-142 π.Χ.), που τερμάτισε την απόπειρα εξελληνισμού των τότε ιουδαϊκών κοινοτήτων της Παλαιστίνης. Ο εορτασμός πραγματοποιείται με το άναμμα των κεριών ενός συγκεκριμένου κηροπήγιου με εννέα διακλαδώσεις ονόματι μενορά, ένα επιπλέον φως κάθε νύχτα της εορτής, φτάνοντας σε οκτώ την τελευταία νύχτα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured