news.team

φωτογραφία: Kuba Ryniewicz

Μεγαλωμένος στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, ο Richard Dawson στράφηκε προς τη μουσική έχοντας ως πρώτο του ίνδαλμα τον Mike Patton, σύντομα όμως στράφηκε προς άλλες κατευθύνσεις.

Αν και βρίσκεται στη δισκογραφία από το 2007, όταν βγήκε το ντεμπούτο του Sings Songs Αnd Plays Guitar ήταν βασικά κατά την τρέχουσα δεκαετία που κέρδισε ευρύτερη προσοχή από τον Τύπο -πρώτα με το άλμπουμ Nothing Important το 2014 και ύστερα με το Peasant, το 2017. Το τελευταίο, μάλιστα, τον έφερε και στην Ελλάδα για πρώτη φορά, στα πλαίσια του Borderline Festival 2018, δίνοντας την ευκαιρία στον Άγγελο Κλειτσίκα για μια συζήτηση μαζί του (πατήστε εδώ).

Πριν λίγες ημέρες, ο Dawson έκανε τη δισκογραφική του επιστροφή με το άλμπουμ 2020, το οποίο ήδη ξεκίνησε να συζητιέται. Μπορείτε να πάρετε μια «γεύση» στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας το βιντεοκλίπ κινουμένων σχεδίων που σκηνοθέτησε η Lesley-Anne Rose για το καινούριο τραγούδι "Two Halves".

Το 2020 είναι ένα άλμπουμ γύρω από το ποδόσφαιρο, όπως μας ενημερώνει ο τραγουδοποιός, το οποίο βλέπει ως «μια κοινωνία σε μικρόκοσμο», παραδεχόμενος ότι το λατρεύει, αν και μισεί κάμποσα πράγματα σχετιζόμενα μαζί του.

{youtube}NkSvn23fbAg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured