φωτογραφία: Troll Toftenes

«Έπειτα απ' τον thrash απόηχο των Suicidal Angels, τη σκηνή ανέλαβαν οι Leprous, σε μια μάλλον αμήχανη εκκίνηση. Μπαίνοντας δηλαδή με ένα μελωδικό κομμάτι ("Βonneville") άλλαξαν τελείως το κλίμα, κάνοντας αρκετό κόσμο να γυρίσει το κεφάλι και να αναρωτηθεί –χωρίς διάθεση ειρωνείας– αν "το παιδί με το πουκαμισάκι" ήταν ο frontman».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η ανταποκρίτριά μας Χριστίνα Κουτρουλού τη χλιαρή υποδοχή που βρήκαν οι Leprous από τον κόσμο που έδωσε το καλοκαίρι δυναμικό παρών στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ για να αποχαιρετήσει τους Slayer, headliners στο πρώτο AthensRocks Festival (ολόκληρη η κριτική εδώ).

Παρά ταύτα, οι Νορβηγοί έχουν αφήσει δυνατό το αποτύπωμά τους στον progressive metal ήχο των τελευταίων χρόνων, έστω και αν δεν λείπουν οι γκρίνιες ότι τον έχουν μετατοπίσει πλέον προς το alternative rock. Παρά τη διχογνωμία, το τελευταίο μέχρι σήμερα άλμπουμ τους Malina (2017) τα πήγε καλά σε κριτικές και σε απήχηση (Γερμανία #34, Γαλλία #182), δείχνοντας ότι έχουν αφοσιωμένο κοινό και στην Ελλάδα (#64).

Τώρα έφτασε λοιπόν η ώρα της συνέχειας για τους Leprous, οι οποίοι κορυφώνουν το σχετικό promo δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ακόμα καινούριο τραγούδι: το λένε "Distant Bells" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Distant Bells" προλογίζει τον νέο δίσκο Pitfalls, ο οποίος θα κυκλοφορήσει από την InsideOut Music στις 25 Οκτωβρίου.

Οι Νορβηγοί θα βγουν ασφαλώς και σε σχετική περιοδεία για το Pitfalls, η οποία τους ξαναφέρνει σύντομα στα μέρη μας, αυτή τη φορά βέβαια για δική τους συναυλία: το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου θα παίξουν στην Αθήνα (στο Fuzz).

{youtube}r8HUeCKNxVw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured