Αν και έπρεπε να φτάσει 2001 και να βγει το White Blood Cells για να κάνουν αίσθηση οι White Stripes, ήταν καλοκαίρι του 1999 που συστήθηκαν στον διεθνή εναλλακτικό χώρο, με το ντεμπούτο The White Stripes (Βρετανία #142, Γαλλία #159) να κάνει για πρώτη φορά γνωστή τη φιγούρα του Jack White. 

20 χρόνια μετά, οι White Stripes μπορεί να αποτελούν παρελθόν, όμως η πορεία τους υπήρξε τέτοια ώστε να γίνουν δυνατό σημείο αναφοράς -ένα από τα τελευταία, εδώ που τα λέμε, της εναλλακτικής κουλτούρας. Γι' αυτό και ο Jack White αποφάσισε να γιορτάσει το ντεμπούτο τους, με μια πολύ σπέσιαλ επανέκδοση ονόματι The White Stripes XX

Ως promo μάλιστα για την κυκλοφορία, έδωσε και μια ανέκδοτη ως σήμερα διασκευή των White Stripes στο "My Little Red Book": μπορείτε να την ακούσετε μέσω της Third Man Record, πατώντας εδώ και βρίσκοντας τον σχετικό SoundCloud player.

Το "My Little Red Book" γράφτηκε από τον Burt Bacharach σε στίχους Hal David και το πρωτοδισκογράφησε πίσω στο 1965 ο Manfred Mann, για τις ανάγκες του soundtrack της κωμωδίας του Clive Donner What's New Pussycat. Η διασκευή των White Stripes έγινε στα sessions από τα οποία προέκυψε το ντεμπούτο τους, έμεινε όμως τελικά στα συρτάρια τους.

Το The White Stripes XX θα περιλαμβάνει τον αρχικό δίσκο με remastered ήχο, θα έχει ως bonus tracks κάμποσα αδημοσίευτα στιγμιότυπα, ενώ θα είναι εφοδιασμένο και με απίστευτα καλούδια: ένα άλμπουμ βινυλίου με την καταγραφή μιας συναυλίας του 1999 στο Raleigh, ένα DVD με δύο ακόμα λάιβ εκείνης της χρονιάς στο Μίσιγκαν και ένα 24σέλιδο βιβλίο γεμάτο με αρχειακό υλικό το οποίο θα δημοσιευτεί για πρώτη φορά.

Αλλά το εντυπωσιακό box set, δεν θα βγει στα δισκοπωλεία. Θα διατεθεί μόνο σε όσους κάνουν εγγραφή στο περίφημο Vault της Third Man Records, από το οποίο βγαίνουν σε ετήσια βάση διάφορες σπέσιαλ εκδόσεις. Προλαβαίνετε, πάντως -αρκεί να γραφτείτε ως τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτώβρη (ώρα κεντρικών Η.Π.Α.).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured